Τεταμένο το κλίμα στη δεξίωση του Γερμανού Προέδρου προς τιμήν του Ερντογάν

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα και στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.imagew-1.aspx

Ο Γερμανός Πρόεδρος στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στους φυλακισμένους Τούρκους δημοσιογράφους, γεγονός που δεν πέρασε δίχως απάντηση από τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν –εκτός κειμένου- κατηγόρησε τον Γερμανό ομόλογο του για «λανθασμένες πληροφορίες», είπε πως η Γερμανία ανέχεται το ΡΚΚ, υποστήριξε πως μέρος των Τούρκων δημοσιογράφων είναι «τρομοκράτες», ενώ υπογράμμισε και πως η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες κάθε είδους.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν στη δεξίωση που έδωσε ο Φρανκ Βάλτερ Σταινάγιερ, στην οποία απουσίαζε ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εκπροσώπων της γερμανικής αντιπολίτευσης.

Ο μόνος που παρέστη –από την πλευρά της αντιπολίτευσης- ήταν ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, ο τουρκικής καταγωγής Τζεμ Εζντεμίρ, ο οποίος και θεωρείται πολέμιος του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Εζντεμίρ, προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο, χαιρέτησε τον Πρόεδρο Ερντογάν, λέγοντας του πως «είναι κρίμα το γεγονός ότι από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής σας δεν έχει απομείνει τίποτε. Ελπίζω να μπορέσουμε να τα πούμε προσωπικά».

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν του απάντησε τίποτε και στράφηκε προς τον επόμενο καλεσμένο.

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος έχει πολλές φορές στο παρελθόν δηλώσει πως θεωρεί τον Τζεμ Εζντεμίρ έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Τουρκίας.