Συρία: Καταγγελίες Μόσχας για μεταφορά βαρελιών με χλώριο στην Ιντλίμπ

Στην καταγγελία ότι μαχητές μετέφεραν αρκετά βαρέλια με χλώριο στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας για να στήσουν προβοκάτσια με χημικά όπλα προέβη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

FILE PHOTO: A man watches as smoke rises after what activists said was an air strike on Atimah, Idlib province March 8, 2015. REUTERS/Ammar Abdullah/File Photo

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μαχητές της τζιχαντιστικής, τρομοκρατικής οργάνωσης Ταχρίρ-αλ-Σαμ παρέδωσαν δοχεία με χλώριο στην Ιντλίμπ.

«Μαχητές της Χαγιάτ Ταχρίρ-αλ-Σαμ παρέδωσαν αρκετά δοχεία με χλώριο σε συνοικία της Μπασανκούλ στην επαρχία Ιντλίμπ» δήλωσε ο Γεφτουσένκο, καλώντας τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης να απέχουν από προβοκάτσιες, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πολιτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη Τετάρτη η Μόσχα είχε καταγγείλει ότι τρομοκραρικές ομάδες και τα «Λυκά Κράνη» ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικα όπλα τα οπία βασίζονται στη χλωρίνη προκειμένου να σκηνοθετήσουν μια δήθεν επίθεση του συριακού στρατού  εναντίον αμάχων, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επιλέξει 22 παιδιά με τις οικογένειές τους, καθώς και ορφανά τα οποία απήχθησαν από κέντρο προσφύγων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «προβοκάτσια».

Οι προετοιμασίες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στην επαρχία έχουν κληθεί αρκετά μέσα ενημέρωσης από τη Μέση Ανατολή, αλλά και ένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει εννέα λήψεις από τη σκηνοθετημένη-δήθεν επίθεση της συριακής κυβέρνησης.

Να υπενθυμίσουμε  πως μια προβοκάτσια με χημικά θα αποτελέσει αιτία για να εισέλθει στον πόλεμο κατά της Συρίας και η Γερμανία.Η Γερμανίδα καγκελλάριος πριν δύο μέρες δεν απέκελισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν χημικά  όπως είπε.