Σεισμός 5,5 ρίχτερ βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς, αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο

 

 

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,5 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την  Κύπρο.imagew-4.aspx

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, στις 09:21 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους M=5,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 170 χιλιόμετρα βορειοδυτικά Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το φαινόμενο, καταλήγει η ανακοίνωση, παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης http://www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080 και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Και στην Αττάλεια

 

Περίπου 65 χιλιόμετρα ανοιχτά της Αττάλειας σημειώθηκε ο σεισμός 5,2 στην κλίμακα ρίχτερ στις 9.21 το πρωί σύμφωνα με την Διεύθυνση Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD), ο οποίος αναφέρει ότι ήταν 40 χιλιόμετρα βάθους.
Το σεισμολογικό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν 5,3 ρίχτερ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι χθες το πρωί έγινε και άλλος σεισμός στην Αττάλεια 4,8 ρίχτερ.

Ο διευθυντής του AFAD Φεβζί Τιμούρ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί τίποτα αρνητικό. “Άλλωστε επειδή ο σεισμός έγινε στη θάλασσα δεν επηρέασε πολύ τη ξηρά”, ανέφερε.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Οκάν ΤουΪσού δήλωσε ότι αυτοί δεν είναι σεισμοί κάτω από το έδαφος μεγάλου βάθους και δεν είναι καταστροφικοί, γι αυτό και δεν είναι τρομακτικοί. “Αλλά η Τουρκία είναι περιοχή σεισμός. Ειδικά στην Φετιγέ, τη Μούγλα και τη Σπάρτη είχαν γίνει σημαντικοί σεισμοί, γι αυτό και πρέπει να είμαστε προνοητικοί. Πρέπει να τους λαμβάνουμε υπόψη ως προειδοποιητικούς”, ανέφερε.