Με τη συμμετοχή Υπουργών Ενέργειας και Αμυνας οι συνομιλίες των ΥΠΕΞ Κύπρου – Γαλλίας

 

Με τη συμμετοχή και των Υπουργών Αμυνας και Ενέργειας, Σάββα Αγγελίδη και Γιώργου Λακκοτρύπη, ξεκίνησαν 15 λεπτά μετά το μεσημέρι στο Υπουργείο Εξωτερικώνimagew-4.aspx οι συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψης εργασίας του Γάλλου αξιωματούχου στη Λευκωσία. Τον κ. Λε Ντριάν υποδέχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ενωρίτερα ο Γάλλος Υπουργός είχε γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Αμυνας και Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συνάντηση Αναστασιάδη – Λε Ντριάν ξεκίνησε στις 10:30 και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

`Οπως έχει ανακοινωθεί, κατά τις συνομιλίες του Γάλλου ΥΠΕΞ με τη Λευκωσία συζητούνται οι διμερείς σχέσεις και η ενδυνάμωση της συνεργασίας Γαλλίας – Κύπρου, στο πλαίσιο της Κυπρο-γαλλικής Στρατηγικής Ατζέντας, το μεταναστευτικό και άλλα ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Νωρίτερα ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ξ  Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας υποδέχτηκε στα σκαλιά του Προεδρικού ο Κύπριος ομόλογός του, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πέραν του Υπουργού Εξωτερικών, παρόντες στη συνάντηση είναι επίσης ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τον κ. Λε Ντριάν συνοδεύει ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ.