Αναφορές Ερντογάν για την ημέρα της «νίκης» Ατατούρκ κατά του Ελληνικού στρατού

Οι απειλές, οι παραβιάσεις και οι επιθέσεις εναντίον της χώρας μας δεν θα μας εμποδίσουν ποτέ από το να προχωρήσουμε με τα ιδανικά και τους στόχους μας, έγραψε στο ειδικό βιβλίο στο Μαυσωλείο Ατατούρκ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επίσκεψή του για την εθνική εορτή της νίκης του Κεμάλ Ατατούρκ ενάντια στον ελληνικό στρατό στη Μικρασία.imagew

Τον Τούρκο Πρόεδρο συνόδευαν στο Μαυσωλείο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αρχηγοί κομμάτων.

Στο λογαριασμό του στο τουίτερ ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε επίσης: «Εκφράζω το σεβασμό μου και την ευγνωμοσύνη μου στον αρχιστράτηγο του Απελευθερωτικού Πολέμου μας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος μάς χάρισε αυτή τη νίκη μαζί με το στρατό μας. Η 30η Αυγούστου μας υπενθυμίζει πως όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες, μπροστά μας υπάρχει πάντα ένας δρόμος ανοιχτός που οδηγεί στην επιτυχία. Χρόνια πολλά για την Ημέρα της Νίκης της 30ης Αυγούστου του λαού μας, εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύσει τις ψυχές όλων των ηρώων και των βετεράνων μας».

Εξάλλου μιλώντας χθες το βράδυ στην τελετή όσκαρ των τουρκικών μίντια ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι αυτοί (οι Αμερικανοί) δεν γνωρίζουν το έθνος αυτό (το τουρκικό) αλλά θα το γνωρίσουν. “Εμείς μια φορά πεθαίνουμε και χίλιες ανασταινόμαστε”, πρόσθεσε.Ανέφερε  ακόμα  ότι αυτές οι απειλές (των ΗΠΑ) δεν είναι δυνατόν να τους λυγίσουν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι όλοι θα δουν πως δεν είναι χωρίς εναλλακτική η Τουρκία. “Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Η υποδομή μας έχει τη δύναμη αυτή, άλλωστε πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε”, ανέφερε.