Σε ισχύ από σήμερα τα νέα αμερικανικά αντίποινα εναντίον της Ρωσίας

Τα νέα αμερικανικά οικονομικά αντίποινα εναντίον της Ρωσίας, με αφορμή τη δήθεν συμμετοχή της Μόσχας στην υπόθεση τους πρώην πράκτορα Σκρίπαλ, τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα 27 Αυγούστου.

Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει τα νέα οικονομικά αντίποινα που είχαν αποφασισθεί από το Κογκρέσο στις 2 Αυγούστου, για την υποστηριζόμενη από τη Βρετανία ρωσική ανάμειξη, στην υπόθεση δηλητηρίασης με χημικά όπλα στο Σόλσμπερι τον περασμένο Μάρτιο.Unknown

Η ρωσική κυβέρνηση επανειλημμένα διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση των Σκρίπαλ, επικαλούμενη την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων καθώς και την άρνηση της συμμετοχής της Μόσχας στις έρευνες για το επεισόδιοΗ ρωσική κυβέρνηση επανειλημμένα διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση των Σκρίπαλ, επικαλούμενη την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων καθώς και την άρνηση της συμμετοχής της Μόσχας στις έρευνες για το επεισόδιο.

Η πρώτη απάντηση που δόθηκε από τη Μόσχα, προέρχεται από τον υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο Σπούτνικ πως «η Ρωσία οπωσδήποτε θα απαντήσει στα νέα αντίποινα, ειδικότερα εντείνοντας τις προσπάθειες να εγκαταλειφθεί το αμερικανικό νόμισμα, στις διεθνείς συναλλαγές.

Τα αμερικανικά αντίποινα ώστε να «σφίξουν οι βίδες στη Μόσχα» ή όπως είπε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham, με «αντίποινα από την Κόλαση να τιμωρηθεί η Ρωσία».

Με την έναρξη των μέτρων απαγορεύεται η εξαγωγή ηλεκτρονικού υλικού προς τη Ρωσία, με εξαίρεση το υλικό συνεργασίας στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Εκκρεμεί η απόφαση για την απαγόρευση των πτήσεων της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Aeroflot προς τις ΗΠΑ.