Πρόταση Σαμαρά στον Στ.Δήμα για την Προεδρία

 

«
Συνάντηση με τον Σταύρο Δήμα είχε σημερ το πρωί τ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες πριν το προγραμματισμένο, για τις 15:00, ραντεβού του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με το Βήμα, ο πρωθυπουργός πρότεινε στον πρώην κοινοτικό επίτροπο να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.554FC1E8E1545942BA0D1A8A01EEF8DA

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Δήμας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και αρκέστηκε να πει: «Θα μιλήσει ο πρόεδρος».

Τα σενάρια για το ποιος θα προταθεί να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια φούντωσαν από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επισπεύδεται η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου και πως η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Δήμας εμφανίζεται ως φαβορί στις καθαρόαιμες πολιτικές υποψηφιότητες, ενώ το όνομά του έχει ήδη συζητηθεί στις συναντήσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ο πρώην κοινοτικός επίτροπος προέρχεται από την Κεντροδεξιά, έχει υπερκομματικό προφίλ και έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στις Βρυξέλλες. Συνειδητά έχει απομακρυνθεί από τα κομματικά του καθήκοντα, καθώς ατύπως προετοίμαζε το έδαφος για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του με συναντήσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του MEGA «Ανατροπή» και τον Γιάννη Πρετεντέρη, είπε  ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα προτείνουν κοινό υποψήφιο Πρόεδρο και θα απευθυνθούν σε όλους τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν τη σταθεροποίηση να βοηθήσουν ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.