Βγάζει βρόμα η ιστορία και την κρύβουν

 

«Εν όπλοις σύμμαχος» της Τουρκίας είναι η Ελλάδα απο το 1952, όπου εντάχθηκαν μαζί στο ΝΑΤΟ και αναλάμβαναν να εκτελέσουν τις βρόμικες δουλειές της βορειοτλαντικής συμμαχίας

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Αύγουστος μήνας.Μήνας δακρύων.Μήνας θρήνων και οδυρμών.Μνήμες ανακαλούνται και μνήμες επιχειρούνται να σβηστούν με χρηματοδοτούμενα γλωσσάρια .Μνημόσυνα για πεσόντες, για ήρωες που δεν επέλεξαν η θυσία τους να πάει στράφι και να μνημονεύεται μόνο για να έχουν να λένε οι ηγέτες και να διαπληκτίζονται  ποιός έχει τους περισσότερους στο πάνθεο  ηρώων.Τα αμούστακα παιδιά, το 55 το 64 το 74, δεν είναι για τους υπόδουλους ηγέτες που έπεσαν μαχόμενοι .Για πάνω από  μισό αιώνα και κάθε δέκα χρόνια θρηνούσαμε νεκρούς  και προσθέταμε στο Ηρώων και άλλους και άλλους.Μεγάλωσε το εικονοστάσι των πεσόντων και μίκρανε τον μπόι  των ηγετών  που λένε πως θα    οδηγήσουν το λαό στη δικαίωση. Αντί δικαίωσης ακούμε τα ίδια παραμύθια .Το χειρότερο, όλοι επιλέγουν το δικό τους αφήγημα προκειμένου αυτοί που οδήγησαν στο ικρίωμα την Κύπρο να παραμένουν στο απυρόβλητο.Να επιχειρούν σχεδόν όλοι να τους αποενοχοποιούν και να ξεκινούν το αυτομαστίγωμα.

«Κάναμε και εμείς πολλά», λέει το πρώτο αφήγημα προκειμένου να επιμεριστούν ίσες  ευθύνες για την τούρκικη εισβολή.Κυρίως  όμως για ν’ απονενοχοποιηθούν οι διεθνείς συνωμότες του ιμπεριαλισμού. «Λέμε τις μισές αλήθειες » απαντά το δεύτερο αφήγημα και επιλέγει να καταγράφει εγκλήματα Ε/κ σε βάρος Τ/κ κρύβοντας επιμελώς τις μεγάλες αλήθειες για το ποιοί ήταν οι δαίμονες της Κύπρου και ποιοί υποδαύλιζαν τα μίση μεταξύ των δυο κοινοτήτων. Ποίοι αδροπλήρωναν με πακτωλούς δολαρίων και στερλίνων για να προετοιμάζεται με προβοκάτσιες, το έδαφος για την εκτέλεση της ΝΑΤΟϊκής συνωμοσίας.Τώρα τους παρουσιάζουν   ως τη μόνη μας ευκαιρία που  θα μας σώσει  σ’ένα δεύτερο Κρα Μοντανά ή σε κάποιο άλλο ειδιλλιακό θέρετρο της Ελβετίας.

Δυστυχώς για τους παραμυθάδες και τους «αφηγηματογράφους» -του ότι κόψει ο νους τους και οι δεσμεύσεις-εξαρτήσεις τους- η Ιστορία εβγαλε πολλή βρώμα  και κατέγραψε αμείλικτα με μαρτυρίες και καταθέσεις ποίοι και από πότε μεθόδευαν να μακελλέψουν  την Κύπρο  ωστε να συρθεί δια της βίας στο ΝΑΤΟϊκό άρμα    όπου οι σύμμαχοι  θα εξορμούσαν να κτυπούν απελευθερωτικά κινήματα αλλά και το αντίπαλον δέος των ΗΠΑ την τότε   Σοβιετική Ενωση.

Επρεπε όμως να χυθεί αίμα και το έχυσαν βάζοντας χριστιανούς και μουσουλμάνους να σφάζονται.Διπλοί, τριπλοί πράκτορες δρούσαν ως οι λαντζέρηδες ξένων κέντρων  ες γην εναλίαν Κύπρον.Αργότερα ο λαός τους ειδε με τα λευκά κολάρα του επιχειρηματία, του ξενοδόχου, του νομοθέτη, του πολιτικού.

Απορίας άξιον δεν είναι  γιατί αποκρύβουν την  βρωμιά και την μπόχα που έβγαλε μπόλικη η νεώτερη ιστορία . Τα ερωτήματα εγείρονται γιατί δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι και ακραίοι, αποκρύβουν τους μεγάλους ενόχους.Τις ΗΠΑ, την Βρετανία και τους Δυτικούς εταίρους του  ΝΑΤΟ για τα εγκλήματα σε βάρος της Κύπρου αλλά και των λαών της Ελλάδας και της Τουρκιας.

Ηγεσίες και ποιμένες αντι  να είναι ελεύθεροι όπως οι λαοί, γίνονται όλο και περισσοτερο πρόθυμοι να υπακούουν ξένα αφεντικά και να βυθίζονται πιο βαθειά στο μαγγανοπήγαδο της υποδούλωσης, της εξάρτησης και του «γιες μεν».

Βλέπουμε την κυβέρνηση της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα τον δήθεν αριστερό,  να βγάζει γλώσσα σε μια χώρα που ουδέποτε έβλαψε την Ελλάδα. Που ποτέ δεν επιχειρήσε να εμπλακεί στα εσωτερικα της ή να κάνει πραξικοπήματα και ν’ ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Οι «επαναστάτες » της γραβάτας μοιάζουν σήμερα σαν γελοίοι Πιερότοι και Κολομπίνες που σέρνουν τον χορό ως   πρωταγωνιστές της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ.Θλιβεροί κομπάρσοι και ορτινάντζες  των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Το υποχθόνιο «συνδικάτο» των αγορών και των ξένων οίκων, το οποίο  κατακρεούργησε τον ελληνικό λαό με τα εθνοκτόνα μνημόνια, τώρα χαμογελά σαρδόνια. Τώρα ντύνουν  τον ηγέτη «της πρώτης φοράς Αριστερά» με φαντακτερά πλουμίδια,  πασουμάκια και πουκαμισάκια -χωρίς γραβατες ασφαλώς- να τους κάνει την βρόμικη δουλειά. Η FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ  και στην Ε.Ε. και εκχωρεί κατόπιν υποδείξεων, των τίτλο των Μακεδόνων σε έναν αμιγώς σλαβόφωνον  λαό του οποίου η γλώσσα  δεν έχει κανέναν ελληνικό στοιχείο.Απλά είναι μια διάλεκτος της Βουλγάρικης  .Ομως για να περάσει το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο  για την επέκταση της βορειοατλαντικής συμμορίας στα Ανατολικά Βαλκάνια πρέπει να στοχοποιηθούν ως εθνικιστές όσοι αντιδρούν. Κι όσοι διαφωνούν με την επέκταση του αιμοσταγούς ΝΑΤΟ να κατηγορηθούν ότι αναμειγνύονται στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ  και οι εν’ όπλοις σύμμαχοι…

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών είναι ένας αξιόλογος διπλωμάτης.Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και Γερμανία. Εργάστηκε ως ερευνητής, δίδαξε σε πανεπιστήμια του Χάρβαρντ της Οξφόρδης και του Μαρβούργου.Διετέλεσε καθηγητής Πολιτικών Θεωριών  και Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Προσφατα μέσω τουίτερ μας ενημέρωνε  πως «η εξωτερική πολιτική απαιτεί πραγματισμό/ρεαλισμό όχι φοβία, θάρρος και αντοχή, όχι εφιάλτες, αποφασιστικότητα με ευελιξία, όχι δειλία, πίστη σε αρχές, όχι οπορτουνιστικές συμπεριφορές, ιδέες οχι αναμασήματα, γνώσεις θεωρίας+πράξης όχι ημιμάθεια, πνεύμα αντίστασης όχι δουλικότητα…»

 

Πώς και του ξέφυγε όμως εκείνο το «η Ρωσία είναι εν’ όπλοις σύμμαχος με την Τουρκία;

Καμιά πρόθεση να παίξουμε τους απο καθέδρας καθηγητές πολιτικής, στον Πανεπιστημιακό κ. Ν.Κοτζιά.

Ομως η ιστορία βγάζει βρόμα  και δυστυχώς πολλοί την κρύβουνε εδώ και δεκαετίες, οσον αφορά στην πολιτική της  Ελλάδας , και στους εν’ ‘οπλοις συμμάχους της,  κυρίως στο Κυπριακό που μας καίει. Σύμμαχοι εν ‘ οπλοις με την Τουρκίααπό το 1952είναι η Ελλάδα και όχι η Ρωσία.Σύμμαχοι εν’ όπλοις θα είναι και με την ΠΓΔΜ την γνωστή διεθνώς και ως FYROM για την οποία σκίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να  εντάξει στο ΝΑΤΟϊκό άρμα και να της ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες και τα αλυτρωτικά  της παραμύθια .

Η Ρωσία δεν είναι στρατιωτικός σύμμαχος με την Τουρκία.Οταν όμως περικυκλώνεται με οικονομικές και άλλες κυρώσεις από τις χωρες της Δύσης και των ΗΠΑ περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, δεν εχει και πολλές επιλογές. Θα συνάψει συμφωνίες για να επιβιώσει.Και θα πωλήσει και όπλα  σε όσους αγοραστές απευθύνονται σε αυτήν. Σύμμαχος εν ‘ όπλοις με την Τουρκία  είναι κυρίως οι ΗΠΑ  για την οποίαν ο κ. Ν.Κοτζιάς δεν είπε λέξη.

Οπως κανείς πλέον δεν λέει λέξη ποίοι δημιούργησαν το Κυπριακό και σε ποιά σκοτεινά μονοπάτια το οδηγούσαν από το 1949 όταν ιδρύετο το ΝΑΤΟ κατα παράβαση των συμφωνιών μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η προβοκάτσια της Κοφίνου

Αυτοί που σήμερα κατηγορούν τους Ε/κ για εγκλήματα, παρασιωπούν τις προβοκάτσιες που προηγήθηκαν.Θυμίζουμε  ότι η αποχώρηση της Ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο  πραγματοποιήθηκε ύστερα από την επιχείρηση της Κοφίνου, που πολλοί τη θεωρούν σαν προβοκάτσια στημένη από τη Χούντα και τους Αμερικανούς, με σκοπό να προκαλέσει την τουρκική αντίδραση ώστε να αποσυρθούν από το νησί οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Η εν λόγω άποψη κυριάρχησε στις συζητήσεις που έγιναν σε επίπεδο αρχηγών στην Ελληνική Βουλή, το Φλεβάρη του 1986, σχετικά με το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου και ενισχύθηκε από τις καταθέσεις των Κ. Κόλλια και Γ. Παπαδόπουλου στην ανακριτική κοινοβουλευτική επιτροπή (Κ. Κάππου: «Εγκλημα εναντίον της Κύπρου», εκδόσεις «Γνώσεις», σελ. 41-47).

Το αποδεικτικότερο στοιχείο των σχεδιασμών που έκαναν οι Αμερικανοί για δυναμική διχοτομική λύση του Κυπριακού είναι ότι προετοίμασαν και καθοδήγησαν τη χούντα του Ιωαννίδη να κάνει το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και στη συνέχεια δεν έκαναν το παραμικρό για να εμποδίσουν την εισβολή της Τουρκίας.

Αλλωστε, ένας από τους λόγους επιβολής της δικτατορίας στην Ελλάδα ήταν τα γενικότερα συμφέροντα των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο, κρίκος για την ευόδωση των οποίων ήταν η ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου. Οντας μέλος του Κινήματος  των Αδεσμεύτων και με δεδομένο τον τότε διεθνή συσχετισμό δυνάμεων (υπήρχε σοσιαλιστικό στρατόπεδο με επικεφαλής την ΕΣΣΔ), δεν ήταν δυνατό να ΝΑΤΟποιηθεί, να διχοτομηθεί, εκτός εάν προκαλείτο αφορμή για κρίση . Το σχέδιο γα πραξικόπημα στήθηκε και ανατέθηκε στην Χούντα της Ελλάδας να το εκτελέσει.Ακολούθησε λίγες μέρες μετά ο «εν ‘οπλοις σύμμαχος της Ελλάδας » η Τουρκία, επικαλούμενη  ως εγγυήτρια δύναμη τις  Συνθήκες Λονδίνου – Ζυρίχης,  για αποκατάσταση.

Το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα ανατροπής του Μακαρίου ήταν μια ενέργεια για την οποία ο δικτάτορας Ιωαννίδης – και όχι μόνον αυτός – είχε πάρει την έγκριση και την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών.«Πολλάκις -γράφει ο στρατηγός Μπονάνος – ο Ιωαννίδης με διαβεβαίωσεν ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να αναμειχθούν, διότι και οι Αμερικανοί είναι υπέρ της ανατροπής του Μακαρίου και θα σταθούν δίπλα μας εις πάσαν περίπτωσιν» (Στρατηγού Γρ. Μπονάνου: «Η Αλήθεια», σελ. 218). Η συνέχεια είναι γνωστή: Στις 20 Ιούλη 1974 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισβάλλουν στο νησί και με τον Αττίλα Β΄, που εκδηλώθηκε λίγες μέρες αργότερα, (14-16 Αυγούστου), έθεσαν υπό την κατοχή τους και διατηρούν ως σήμερα το 36,3% του κυπριακού εδάφους.

Από τότε μέχρι σήμερα, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ του 1977 και 1979, για δίκαιη βιώσιμη λύση, για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, αδέσμευτη, αποστρατιωτικοποιημένη, που αναγνώριζαν το πρόβλημα ως διεθνές λόγω στρατιωτικής εισβολής και κατοχής μέρους των εδαφών της από την Τουρκία, οι ιμπεριαλιστές με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας τορπίλιζαν την εφαρμογή τους, προκειμένου να οδηγηθεί το πρόβλημα στη σημερινή κατάσταση. Σ’ αυτό συνέβαλαν και οι κυπριακές κυβερνήσεις, αφού αναζητούσαν τη λύση στην επιβολή της από το λεγόμενο διεθνή παράγοντα, δηλαδή τους Αγγλοαμερικανούς και την πίεση που δήθεν έπρεπε να ασκήσουν στην Τουρκία, δηλαδή αυτούς που ωθούσαν τα πράγματα στη διχοτόμηση. Φυσική συνέπεια όλων αυτών είναι η σημερινή πραγματικότητα.

Σήμερα μη διδασκόμενοι από τα λάθη και αποενοχοποιώντας  τους μεγάλους ενόχους απευθυνόμαστε ξανά στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του ιμπεριαλισμού,(ΗΠΑ –Βρετανία ) για να μας λύσουν το κυπριακό.

a.giourov@gmail.com