Δυνατοί άνεμοι, χαλάζι και σφοδρές βροχοπτώσεις «έπνιξαν» τη Λευκωσία

Αύριο Τετάρτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενίαουν

Ισχυροί άνεμοι σφοδρές βροχοπτώσεις και κατά διαστήματα χαλάζι είναι το σκηνικό στην πρωτεύουσα, ενώ η ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε ήταν ικανή για να πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης.ÂÑÏ×ÅÓ ËÅÕÊÙÓÉÁ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τα φαινόμενα παρουσιάζονται εντονότερα στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι λόγω πλημμυρών, καθώς επίσης να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω πτώσης δέντρων πάνω σε πάσσαλους της ηλεκτρικής.

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το οδικό δίκτυο έχει καταστεί ολισθηρό, ενώ σε περιοχές όπου πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές, η ορατότητα είναι περιορισμένη, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις τους, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζιή, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πέραν των 70 κλήσεων από πολίτες, για να προσθέσει πως τα πλείστα τηλεφωνήματα αφορούσαν άντληση νερών από υπόγειους χώρους, καθώς επίσης απεγκλωβισμό ατόμων από αυτοκίνητα.

Όπως είπε η κ. Κεμιτζιή, τα πιο σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή Στροβόλου, στο κέντρο Λευκωσίας και στα Λατσιά.

Επίσης, σημείωσε ότι κλήθηκαν άτομα από την Πολιτική Άμυνα, καθώς και πυροσβέστες που ήταν εκτός υπηρεσίας, ώστε οι κλήσεις να διεκπεραιωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ και το σκηνικό θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ κατά διάστημα θα ρίχνει χαλάζι.

Αύριο, είπε, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ από μεσημέρι και μετά αναμένεται σταδιακή βελτίωση.