Στους 88 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική, ταυτοποιήθηκαν δέκα σοροί

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική. Όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου ο επίσημος αριθμός νεκρών έχει φτάσει τους 88, καθώς μία ακόμα γυναίκα που νοσηλευόταν, υπέκυψε στα τραύματά της.tetartimera2-630

Χθες ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές σε 86 σορούς ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.  Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δέκα σοροί.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας οι περισσότεροι εκ των θυμάτων κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις φονικές πυρκαγιές.   «Ζούμε τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται εδώ, αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα. Σε συνεργασία με τους γενετιστές προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας για να αποδοθεί όπως γίνεται δικαιοσύνη. Για εμάς σήμερα ήταν η πιο δύσκολη ημέρα» ανέφερε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Κάποιοι είναι καμένοι με εγκαύματα αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα. Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν, πρέπει να γίνει εξέταση DNA από τα εργαστήρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και μέρες».

Αυτή τη στιγμή άλλοι εννέα άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική ενώ 42 νοσηλεύονται στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.505 οικίες εκ των οποίων 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινες» (πλήρως κατεστραμμένες), 794 «κίτρινες» και 1.713 «πράσινες»