Συνεχίσθηκε η απεργία στα συνεργεία σκυβάλων του Δήμου Στροβόλου

Οι εργαζόμενοι στα συνεργεία σκυβάλων του Δήμου Στροβόλου, μέλη των συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία, αντιδρώντας δυναμικά στην επιμονή Δημάρχου και πλειοψηφίας  Δημοτικού Συμβουλίου για αγορά υπηρεσιών, αριθμού συνεργείων σκυβάλων από τον ιδιωτικό τομέα.imagew-4.aspx

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε όπως η απεργία συνεχιστεί και τη Δευτέρα και οι μισθοί των εργαζομένων που θα αποκοπούν, να δοθούν ως οικονομική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους της Αττικής. Η πρόθεση μας αυτή μεταφέρθηκε προς τον Δήμαρχο με αρνητική απάντηση δυστυχώς.

Σήμερα κατά τη διάρκεια της απεργίας ο Δήμος προχώρησε σε μίσθωση υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες των συντεχνιών δεν έχει τύχει της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Νωρίτερα ο Δήμος Στροβόλου είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία ,αφού μέρος του εργατικού προσωπικού προβαίνει, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, με παράνομες ενέργειες στην παρεμπόδιση των συνεργείων της ιδιωτικής εταιρείας, στην οποία το Δημαρχείο έχει αναθέσει τη συλλογή των σκυβάλων.

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει ότι για επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την 48ωρη απεργία που πραγματοποιεί το εργατικό προσωπικό του Δήμου από τις πρωινές ώρες χθες και με γνώμονα την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία των δημοτών έχει προβεί στην ανάθεση της συλλογής των σκυβάλων σε ιδιωτική εταιρεία.

Όπως προσθέτει  «μέρος του εργατικού προσωπικού προβαίνει με παράνομες ενέργειες στην παρεμπόδιση των συνεργείων της ιδιωτικής εταιρείας στην εκτέλεση της εργασίας», ενώ καταδικάζει παράλληλα, τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Αναφέρει, επίσης, ότι  δεν θα επιτρέψει ενέργειες που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του και διακυβεύουν τη δημόσια υγεία.

Για επίλυση του προβλήματος, σημειώνει πως έχει ενημερωθεί σχετικά η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, με την οποία ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, είναι σε συνεχή επικοινωνία.