Απειλές εναντίον δημοσιογράφου του ΠΟΛΙΤΗ καταγγέλλει η ΕΣΚ

 

Ο δημοσιογράφος του συγκροτήματος «Πολίτης»imagew-4.aspx Κώστας Κωνσταντίνου δέχθηκε, μέσω διαδικτύου, απειλές κατά της ίδιας του της ζωής και προέβη επί τούτου σε σχετική καταγγελία στον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Ένωσης Συντακτών Κύπρου, η οποία «με κάθε κατηγορηματικότητα, καταδικάζει μετά βδελυγμίας αυτήν και άλλες ανάλογες συμπεριφορές που προσβάλλουν βαθιά τον πολιτικό μας πολιτισμό, πλήττουν βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και διαβρώνουν κατάφορα τα δημοκρατικά ειωθότα στο κράτος μας».

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου εκφράζει, παράλληλα,  την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στο Κώστα Κωνσταντίνου και καλεί τις αρμόδιες αρχές του κράτους όπως ενεργήσουν πάραυτα, έτσι που όσοι και όποιοι ενέχονται στις απειλές κατά της ζωής του να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου.

«Μέρος της δημοσιογραφικής αποστολής είναι και η διατύπωση απόψεων σε στήλες και εκπομπές. Κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να απειλείται, δεν πρέπει να λοιδορείται, δεν πρέπει να συκοφαντείτε και να διαπομπεύεται για απόψεις που διατυπώνει ενασκώντας το λειτούργημά του. Επιτέλους, και στην κυπριακή πολιτεία, η ρητορική μίσους πρέπει ν’ αρχίσει να χαλιναγωγείται», καταλήγει.