Aνταλλαγή απόψεων για το κυπριακό θα έχει με τον Ελληνα Πρωθυπουργό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

 

Τη θέση της Ελλάδας στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό θα συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ο οποίος αναχώρησε το πρωί για την Αθήνα.imagew.aspx

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Κυπριανού είπε πως «αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα προσπάθεια η οποία στοχεύει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και κρίναμε σκόπιμο ως ΑΚΕΛ να συζητήσουμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα δεδομένα όπως είναι διαμορφωμένα αυτή τη στιγμή αλλά πολύ περισσότερο για τις προοπτικές οι οποίες υπάρχουν και για το ποια είναι η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης για τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Πρόσθεσε ότι αυτά «είναι θέματα τα οποία έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν αλλά θέλαμε να τα συζητήσουμε υπό το φως των δεδομένων όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Αθήνα ο Αντρος Κυπριανού είπε πως αυτή «είχε καθοριστεί την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που είχαμε ρωτήσει κατά πόσο θα έπρεπε να αναβληθεί, από το γραφείο του Πρωθυπουργού μας απάντησαν ότι μπορεί να γίνει αυτή η συνάντηση.  Με τις εξελίξεις θα συζητήσουμε και τις τελευταίες πυρκαγιές, τις πρωτοφανείς και δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω ειλικρινά αυτό το οποίο έχει συμβεί».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «να διακριβωθούν τα αίτια αυτών των φονικών πυρκαγιών και αν είναι άνθρωποι πίσω από αυτές τις πυρκαγιές, ειλικρινά διερωτώμαι αν κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει ανθρώπους αυτά τα τέρατα».

Ανέφερε ακόμα ότι θα μεταφέρει «από μέρους του ΑΚΕΛ μια συμβολική οικονομική εισφορά στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ μιλήσαμε με κάποιες εταιρείες οι οποίες θα στηρίξουν με τα προϊόντα τα οποία παράγουν» τα οποία και θα αναφέρει στον κ. Τσίπρα.