Στους 74 έφτασαν οι νεκροί-συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές

 

 

Καμένα δέντρα και σπίτια στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε χωράφι, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μεγαλώνει κι άλλο ο μαύρος κατάλογοςτων θυμάτων των φονικών πυρκαγιών στην Ελλάδα , καθώς, σύμφωνα με την , εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι στους 74.

Οι ενήλικες τραυματίες είναι 164, ενώ οι 90 από αυτούς έχουν πάρει εξιτήριο.

23 παιδιά συγκαταλέγονται στους τραυματίες, όμως τα 12 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.

Δεκάδες είναι, πάντως, οι κλήσεις για αγνοούμενους.

Στο μεταξύ ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Αυτή τη στιγμή πλησιάζει το Λουτράκι και το Αλεποχώρι.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας ζητάει απεγνωσμένα εναέρια μέσα αλλά επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο το οποίο αδυνατεί να ελέγξει την φωτιά.

Στην περιοχή δεν πνέουν άνεμοι και με συντονισμένη εναέρια επιχείρηση η φωτιά μπορεί να ελεγχθεί σύντομα και αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο,  πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Συνεχίζεται η τραγωδία στην Ραφήνα. Βρέθηκε μητέρα με τα κορίτσια της απανθρακωμένες στο Μάτι  ενώ εντοπίστηκαν και άλλες επτά σοροί πριν από λίγο.

Σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ πάραδιπλα, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη ολόκληρη οικογένεια, γονείς και τα δύο παιδιά τους