Εφυγε ο Αντρέας Σοφοκλέους πρώην διευθυντής του Γ.Τ.Π.

 

Τη λύπη του για τον αδόκητο θάνατο του ιδρυτή και Επίτιμου Προέδρου του, Δρα Αντρέα Σοφοκλέους, εκφράζει το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής images-2Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  (ΙΜΜΕ).

Σε ανακοίνωσή του, το ΙΜΜΕ αναφέρει πως «είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της απώλειας», σημειώνοντας ότι «όλο το έργο  του Ινστιτούτου φέρει τη σφραγίδα του Αντρέα Σοφοκλέους, ο οποίος θεωρούσε το ΙΜΜΕ πνευματικό του παιδί, αφιερώνοντας  ατέλειωτες ώρες και ενέργεια για την καθοδήγηση και την συνεχή ανάπτυξή του».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση, το προσωπικό και οι συνεργάτες του Ινστιτούτου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντρέα Σοφοκλέους.

 Στην περιοχή του Μενεού όπου του άρεσε να περνά τις διακοπές του, στη θάλασσα που αγαπούσε, άφησε την τελευταία του πνοή ο Αντρέας Σοφοκλέους 78 χρόνων από τη Λευκωσία.

Λουόμενοι στην περιοχή «Spyros Beach» στο Μενεού τον εντόπισαν στις 8 χθες βράδυ να επιπλέει αναίσθητος, δύο τρία μέτρα μακριά από την ακτή και τον ανέσυραν στη στεριά. Προσπάθησαν να του παρέχουν τις Α΄Βοήθειες χωρίς αποτέλεσμα και κάλεσαν ασθενοφόρο που τον διακόμισε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατο του.

Κλήθηκε η Αστυνομία Άνδρες της οποίας διενήργησαν επί τόπου εξετάσεις. Το θύμα δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις και αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

Το πρωί η Ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, διενήργησε τη νενομισμένη νεκροτομή, τα ευρήματα της οποίας κατέδειξαν αιτία θανάτου, ασφυξία συνεπεία εισρόφησης νερού.

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους ζούσε στη Λευκωσία και τα καλοκαίρια περνούσε τις διακοπές του σε συγκρότημα κατοικιών στο Μενεού, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός.

Η είδηση θανάτου του άτυχου Αντρέα έχει προκαλέσει τη βαθιά θλίψη στην «οικογένεια» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών καθώς ο Ανδρέας Σοφοκλέους βρισκόταν στη θέση το Διευθυντή Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών την περίοδο 1991- 1995.