Ερευνα θα ζητήσει το ΑΚΕΛ εάν δεν επιλυθεί το θέμα της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή



Έρευνα θα ζητήσει το ΑΚΕΛ το οποίο προτίθεται να προβεί σε καταγγελίες  σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει με την Σχολή Χαρακτικής Χαμπή στο χωριό Πλατανίσκια της  επαρχίας Λεμεσού.

Η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή στο χωριό Πλατανίστεια της Λεμεσού εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της και όλες τις δραστηριότητές της παγκύπρια, ύστερα από ενέργεια του κοινοτάρχη να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στη Σχολή.

«Αν διαπιστώσουμε ότι δεν θα γίνει προσπάθεια συμμόρφωσης στις αποφάσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως, τότε θα πω πολύ περισσότερα και θα προβώ σε συγκεκριμένες καταγγελίες και θα απαιτήσω να γίνoυν έρευνες. Θα περιμένω από τις αρμόδιες  κρατικές αρχές  που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακής Γης, να επιλύσουν το πρόβλημα, αν όχι τότε θα προχωρήσω σε άλλες διαδικασίες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού.

Ο Γ. Γ του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε το πρωί τη σχολή Χαρακτικής Χαμπή, όπου το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί πρόβλημα πρόσβασης προς και από τη σχολή μετά από απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού.

«Είναι ένας χώρος για τον οποίο έχουν γίνει δύο εκθέσεις , της Επιτρόπου Διοικήσεως με σαφέστατες οδηγίες ότι πρέπει να βοηθηθούν και το μουσείο και η σχολή, έτσι ώστε υπηρετώντας τον πολιτισμό να της δοθεί η δυνατότητα να διαδραματίσει το ρόλο που διαδραματίζει. Ενώ εδώ και  χρόνια η κοινότητα είχε μεριμνήσει να δημιουργηθεί ένα πέρασμα για να εξυπηρετηθεί και η σχολή και το μουσείο, πρόσφατες αποφάσεις που έχουν ληφθεί, έχουν ανατρέπει εκείνες τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί τότε» τονίζει ο Άντρος Κυπριανού.

Για να συνεχίσει «θεωρώ ότι είναι υποχρέωση των αρμοδίων αρχών να επαναφέρουν τα πράγματα εκεί που ήταν με βάση τις αποφάσεις που λήφθηκαν το 1997.  Υπάρχουν τα περιθώρια και η τότε  απόφαση να γίνει σεβαστή και η πρόσφατη απόφαση από την υπηρεσία διαχείρισης τουρκοκυπριακής γης να εξυπηρετηθεί».