Πυρκαγιες Αττικής:Επισήμως 49 νεκροί -εκφράζονται φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100


Επισήμως 49 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις μεγάλες imagew.aspxπυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, ενώ υπάρχουν διάχυτοι φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100 όπως προέβλεψε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.Ο δήμαρχος μιλώντας στα Μ.Μ.Ε εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να  είναι τριψήφιος.

«Οι νεκροί είναι παραπάνω από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί, αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω. Η καταστροφή είναι βιβλική. Έχουν καεί 1000 σπίτια. Πραγματικά φοβάμαι, δεν θέλω να φανταστώ ότι μπορεί να έχουμε τόσους νεκρούς. Ελπίζω να μην φτάσουμε σε τριψήφιο νούμερο. Είναι πολλαπλοί οι λόγοι της μεγάλης θνησιμότητας. Τι να ερευνήσεις σε 1000 σπίτια; Η φωτιά ξέφυγε από τους ισχυρούς ανέμους και έφτασε μέσα σε μισή ώρα μέσα στη θάλασσα. Εμείς περιορίσαμε το κακό, αλλά δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε. Το Κόκκινο Λιμανάκι κάηκε κατά 50%, όμως το Μάτι κάηκε κατά 98%. Κάηκε και το δικό μου σπίτι και η δική μου οικογένεια κινδύνευσε. Κάηκαν τα αυτοκίνητά μου. Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη».


Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 49 ενώ οι τραυματίες είναι 156, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.  Έντεκα είναι διασωληνωμένοι,. Ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες βρίσκονται και μικρά παιδιά.
Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να ανέβει, καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους.
Περισσότερα από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.Οι τελευταίοι από τους νεκρούς που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη», τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας.