Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική

Εσπευσμένα επιστρέφει στη χώρα ο Αλ. Τσίπρας

 


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την  Ανατολική και Δυτική Αττική λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν τις περιοχέςImgSrc-52-600x400 από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει εσπευσμένα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη λόγω της πολύ δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις παράλληλες εστίες πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Αττική: «Πληροφορήθηκα ότι είναι σε εξέλιξη μιας πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική» είπε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι Αρχές κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς από τους οποίους πληροφορούμαι ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες επιχειρούν αυτή τη στιγμή» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι εκδηλώνονται ταυτόχρονα παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά μας προβληματίζει».

Τα μεγάλα ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι δύο και αφορούν την περιοχή Άγιος Ανδρέας, Μάτι και Νέος Βουτζάς στην Ανατολική Αττική και Κινέτας στη Δυτική Αττική. Οι πυρκαγιές είναι ανεξέλεγκτες, δεκάδες σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς ενώ έχουν εκκενωθεί κοινότητες και κατασκηνώσεις στις περιοχές.