Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, τόσο κατά την εξέλιξη της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την οποία διοργάνωσαν μαθητές, καθώς και στο τέλος της. Κουκουλοφόροι προκάλεσαν καταστροφές, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και μετέτρεψαν μία περιοχή από τους δρόμους κάτω από την Ομόνοια. έως την πλατεία Εξαρχείων, σε πεδίο μάχης.newego_LARGE_t_1101_54433337_type12713

Τα επεισόδια άρχισαν από τις 7.30 το βράδυ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων που ήταν στο τέλος της πορείας, η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, άρχισε να βάζει φωτιές και να προκαλεί καταστροφές.

Οι πρωταγωνιστές τους, όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Κλαυθμώνος, έβαλαν φωτίες σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν προθήκες καταστημάτων, προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.Μόλις η πορεία ολοκληρώθηκε και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πήγε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια, όπου οι κουκουλοφόροι μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης, βάζοντας και πάλι φωτιές και προκαλώντας καταστροφές.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι νωρίτερα στα Εξάρχεια, ενώ ήταν σε εξέλιξη η μαθητική πορεία, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στην περιοχή, ομάδες κουκουλοφόρων με καδρόνια έσπασαν μάρμαρα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σε επεισόδια.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άλλη μία πορεία, στην οποία πήραν μέρος μαθητές, φοιτητές, σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, νεολαίες κομμάτων και διάφοροι κοινωνικοί φορείς, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.