Ε.Θεοχάρους: Να παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών

 

Την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ζητά η πρόεδρος της Αλληλεγγύης ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, ενω καλεί τον Πρόεδρο να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών  για το υνεργατισμό στην παρουσία του ΥΠΟΙΚ.Unknown-3

Στη δήλωση της η Ελένη Θεοχάρους αφού σημειώνει  ότι η  παραίτηση των μελών του Δ/Σ του Συνεργατισμού δεν τα απαλλάσσει από καμία ευθύνη, τονίζει:
«Η παραίτηση του Διοικητικού  Συμβουλίου του Συνεργατισμού υποδηλοί τις βαρύτατες ευθύνες και προφανώς τις ενοχές του, αλλά και την ανευθυνότητα  και αδυναμία του, αφού εγκαταλείπει το σκάφος την ώρα που βουλιάζει. Τα μέλη του όμως είναι ανάμεσα στους υπευθύνους για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Συνεργατισμός και θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις και παραλείψεις τους. Διότι αυτοί είναι που, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, ανέλαβαν να  σώσουν τον Συνεργατισμό»
Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης,  Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Με βάση τα ανωτέρω δε σημαίνει ότι απαλλάσσονται των ευθυνών τους οι προκάτοχοί τους. Απλώς οι σήμερον παραιτούμενοι ισχυρίζονταν ότι θα είχαν σώσει τον Συνεργατισμό κι ακόμη ότι περίπου  τον έσωσαν. Σήμερον οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι, εάν δεν ψηφιστούν τα σχετικά με το θέμα νομοθετήματα, θα επέλθει εκ νέου οικονομική καταστροφή. Ακόμη ένας στυγνός εκβιασμός σε βάρος του λαού. Ακόμη μια φορά το πιστόλι στον κρόταφο της Βουλής. Μα δεν έπρεπε να παραιτηθεί μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και ο αρμόδιος υπουργός που πολλές φορές κατηγορήθηκε ότι βόλεψε τους φίλους του στις ανώτατες θέσεις του Συνεργατισμού. Σε ένα «φυσιολογικό» κράτος θα έπρεπε να παραιτηθεί η Κυβέρνηση».

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Συνεργατισμό, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών

Επίσης η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR Ελένη Θεοχάρους  ζητά από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει  Συμβούλιο Αρχηγών για τον Συνεργατισμό.Διερωτάται επίσης:
«Γιατί ο Πρόεδρος ενημέρωσε κατ’ ιδίαν μόνο τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως το θέμα του Συνεργατισμού; Αναζητεί ευκαιριακές συμμαχίες ή θέλει συναίνεση και συλλογική διαχείριση;
Έπρεπε να γίνει σύσκεψη σε επίπεδο αρχηγών όλων των κομμάτων, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεργατισμού και της Κεντρικής Τράπεζας. Γιατί δεν έγινε»; Και προσθέτει: «Ακόμη και τώρα ο Πρόεδρος, στην παρουσία του Υπουργού των Οικονομικών, έχει μια επιπλέον ευκαιρία να μας εξηγήσει, σε επίπεδο Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, τί πήγε στραβά, ποιος είναι ο σχεδιασμός του και πώς προχωρούμε, αφού οι επιλογές του δεν ήσαν επιτυχείς. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο αρμόδιος Υπουργός και η Κεντρική Τράπεζα ότι η οικονομία καταρρέει ξανά και να μην ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί», υπογράμμισε η κα Θεοχάρους.