Ο Αστον Κάρτερ νέος Υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ονόμασε σήμερα τον επί χρόνια υφυπουργό Αμυνας Άστον Κάρτερ αντικαταστάτη του Τσακ Χέιγκελ, του μόνου Ρεπουμπλικάνου στην κυβέρνηση του, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγωPresident Obama nominates Deputy Secretary of Defense Ashton Carter to be Secretary of Defense των διαφωνιών του με κάποιες πολιτικές του Λευκού Οίκου.

Ο Κάρτερ έχει συνεργαστεί με 11 Υπουργούς Αμυνας. Ο 60χρονος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να δώσει στον Ομπάμα ειλικρινείς, στρατηγικές συμβουλές μόλις ο διορισμός του εγκριθεί από τη Γερουσία, κάτι που αναμένεται να συμβεί γρήγορα.

“Γνωρίζει το υπουργείο Αμυνας μέσα – έξω, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει δουλειά από την πρώτη ημέρα”, σχολίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ο Ομπάμα εξήρε τον Κάρτερ “για τον πραγματικό σεβασμό του, την αγάπη του για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν και τις οικογένειές τους”.

Σε μια σύντομη δήλωσή του ο Κάρτερ είπε στον Ομπάμα ότι, αν εγκριθεί ο διορισμός του, “δεσμεύομαι να σας προσφέρω τις πιο ειλικρινείς, στρατηγικές μου συμβουλές”.