Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας του ΤΕΠΑΚ

Τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Ζήνωνας Αχιλλίδη 44 χρονών, συνέλαβε η Αστυνομία Λεμεσού, στο πλαίσιο των ερευνών γύρω από τη χρηματοδότηση των έργων δυο κτιρίων του Πανεπιστημίου. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται 50χρονος εργολάβος.tepak-akinita

Εναντίον τους διερευνούνται τα αδικήματα πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου με σκοπό την καταδολίευση, κατάχρηση εξουσίας και διαφθοράς.

Τα στοιχεία που κατέχει το ΤΑΕ Λεμεσού και που τους επέτρεψαν να προχωρήσουν στα εντάλματα σύλληψης, αφορούν σε σκοπιμότητες ή τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν, αναφορικά με χρηματοδοτήσεις για τα κτήρια «Συμεών» και «Καλυψώ» του ΤΕΠΑΚ.

Η ανακριτική ομάδα διερευνά τρεις τραπεζικές εγγυητικές επιταγές που φέρονται να είναι πλαστές και αφορούν ενοικίαση των δύο κτηρίων με το ποσό να κυμαίνεται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, σήμερα, σε προγραμματισμένη συνεδρία, το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον εν λόγω αξιωματούχο.Η απόφαση του Συμβουλίου λήφθηκε μετά από ενημέρωση που έτυχε από τον βοηθό γενικό εισαγγελέα, ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του κ. Αχιλλίδη.Το Συμβούλιο  του ΤΕΠΑΚ έχει ήδη τοποθετηθεί  όπως συνεργαστεί με τις Αστυνομικές Αρχές για να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου χρειάζεται.

– Ο ύποπτος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογράφησης τραπεζικών εγγυητικών επιστολών, σε σχέση με τη χρηματοδότηση των εργασιών κτιρίων του Πανεπιστημίου.

Για την ίδια υπόθεση, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και κατά του 50χρονου υπεύθυνου εργολάβου των έργων.