H κατάθεση Δρακόπουλου καίει και τη σύζυγο του Σ.Βέργα

Ενταλμα σύλληψης εναντίον της Σοφίας  Βέργα,  εκδόθηκε μετά το μεσημέρι.

*Βρέθηκαν εκατομμύρια  στους λογαριασμούς Βέργα και Μαληκίδη

Ο Χρήστος Δρακόπουλος ο οποίος δωροδοκούσε  τους κατηγορουμένους στην υπόθεση ΣΑΠΑ  από κατηγορούμενος έγινε μάρτυρας κατηγορίας (όπως στην περίπτωση Ν.Λίλλη )  και με την κατάθεση του στην Αστυνομία  στην Αθήνα  έκαψε και τη σύζυγο του παραιτηθέντα  δημάρχου, Σοφία Βέργα  εναντίον της οποίας εκδόθηκε σήμερα ένταλμα σύλληψης.Οπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης των Σάββα Βέργα, Ευτύχιου Μαληκκίδη και Γιώργου Μιχαηλίδη, σύμφωνα με τη μαρτυρία του επιχειρηματία Χρήστου Δρακόπουλου ο Σάββας Βέργας είχε ζητήσει από τον ίδιο να δώσει χορηγία στο Δήμο Πάφου ύψους 85 χιλιάδων ευρώ, λεφτά τα οποία όπως ανέφερε ο Δρακόπουλος, τα κατέθεσε στο λογαριασμό της συζύγου του κ. Βέργα.r720_SavvasVergas

Εξάλλου ο εξεταστής της υπόθεσης έκανε λόγο για μεγάλα ποσά που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς των Βέργα και Μαληκίδη. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, σε δυο λογαριασμούς του κ. Βέργα στην Κύπρο εντοπίστηκαν σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ και σε λογαριασμό του κ. Μαληκκίδη στην Κύπρο σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Είπε επίσης ότι σε συνεργασία με τη ΜΟΚΑΣ γίνονται έρευνες σε σχέση με λογαριασμούς των Βέργα και Μαληκκίδη στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Χρήστος Δρακόπουλος, ύποπτος επίσης για την υπόθεση ΣΑΠΑ, ο οποίος μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας, κατέθεσε ότι είχε δωροδοκήσει τους Βέργα και Μαληκκίδη και δυο δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πάφου, με σκοπό να αναλάβει το έργο επέκτασης του βιολογικού σταθμού του ΣΑΠΑ.

Εξάλλου, ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε στην κατάθεσή του πως το 2007 έδωσε 200 χιλιάδες λίρες, ποσό το οποίο θα μοίραζαν οι Βέργας, Μαληκκίδης και οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι Βέργας και Μιχαηλίδης αντιμετωπίζουν συνολικά 14 κατηγορίες ενώ ο Μαληκκίδης αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες.