Αλληλεγγύη:Ο Πρόεδρος αγνοεί τα κόμματα και ο ΔΗΣΥ λειτουργεί με κομματικές ταυτότητες


Eίναι ωραία τα λόγια αλλά στην πράξη ο Πρόεδρος αγνοείimagew τα κόμματα και ο ΔΗΣΥ λειτουργεί με κομματικές ταυτότητες, τονίζει το Κίνημα Αλληλεγγύη σχολιάζοντας την ομιλία του   Προέδρου της Δημοκρατίας  στο συνέδριο του ΔΗΣΥ με την οποία κάλεσε  όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα του τόπου, και το Συναγερμό να λειτουργήσει με κριτήριο ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι κυβέρνηση όλων των Κυπρίων και όχι του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν νομίζουμε , τονίζεται στην ανακοίνωση της Αλληλεγγύης, ότι υπάρχει πολίτης που διαφωνεί με τον Πρόεδρο, αρκεί να εννοεί αυτά που λέει και να μην είναι λόγια της στιγμής. Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, με πρώτιστο το Κυπριακό, χρειάζονται και υπαγορεύουν τη συνέργεια όλων των πολιτικών δυνάμεων, μικρών και μεγάλων.

Η ωμή εντούτοις πραγματικότητα θέλει ένα Πρόεδρο να αρνείται να ακούσει τις προτροπές των κομμάτων που τον καλούν να διασκεφθεί μαζί τους για να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα που συναποτελούν το Κυπριακό και από κοινού να χαράξουν γραμμή πλεύσεως.

Είναι κοινό μυστικό ότι η ως τώρα πολιτεία του ΔΗΣΥ λειτουργεί στη βάση της κομματικής ταυτότητας και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Οι θέσεις κυριολεκτικά μοιράζονται και η ανάθεση εργασιών και όχι μόνο, κατανέμονται με μικροπολιτικά κριτήρια. Είναι πολύ μικρός ο τόπος μας για να μη γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Η προτροπή του Προέδρου προς το Συναγερμό να λειτουργήσει, εν έργοις, προς την κατεύθυνση που ο ίδιος έχει χαράξει είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη, αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια. Και είναι παγκοίνως γνωστό ότι τα λόγια “παίρνει ο αέρας”.