Συνελήφθηκαν δύο γιατροί για το θάνατο του 10χρονου μαθητή

Στις 02:30 μετά τα μεσάνυχτα Άνδρες της Αστυνομίας, συνέλαβαν δύο γιατρούς 37 και 65 χρόνων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των δύο Ιατρών έχει προκύψει μαρτυρία, ότι είχαν εξετάσει και διαχειριστεί, τον αποβιώσαντα 10χρονο μαθητή Σταύρο Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά.imagew.aspx
Ο 10χρονος μαθητής απεβίωσε χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε διακομιστεί. Το δεκάχρονο αγόρι είχε τραυματιστεί ενώ έπαιζε με συμμαθητές του στις 11χθες το πρωί, στο γήπεδο καλαθόσφαιρας στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, όπου φοιτούσε.
Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, φαίνεται ότι το παιδί πως έπεσε στο τσιμεντένιο δάπεδο και χτύπησε στο κεφάλι. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία και οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.
Ο 10χρονος, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις της μητέρας, παρουσίασε λίγη ώρα αργότερα φρικτούς πόνους στο κεφάλι και διακομίστηκε εκ νέου με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία την άμεση διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το 10χρονο αγόρι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ωστόσο απεβίωσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Οι δύο γιατροί που συνελήφθηκαν, θεωρούνται ύποπτοι σύμφωνα με Αστυνομικό εκπρόσωπο, για «πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις».  Αργότερα το πρωί, αναμένεται να παρουσιαστούν στο Δικαστήριο, για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.
Η νενομισμένη νεκροτομή επί του 10χρονου αναμένεται να διενεργηθεί στις 9πμ από τον Ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Από χθες το απόγευμα έχει αρχίσει έρευνα έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μετέβησαν από χθες το απόγευμα, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και η Προϊσταμένη των Ιατρικών Υπηρεσιών .

Συμμαχία Πολιτών: Καταντήσαμε η χώρα των ερευνών γιατί ποτέ δεν ενεργούμε προληπτικά και δραστικά

Η Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωση της απ’ αφορμή το θάνατο του 10χρονου μαθητή αναέρει:

«Πόνο, οργή και ντροπή προκαλεί η είδηση του θανάτου  του δεκάχρονου αγοριού μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι. Το Κράτος για άλλη μια φορά μένει εκτεθειμένο από τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών  που δεν πείθουν ότι  σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Τα δημόσια μας νοσηλευτήρια εδώ και χρόνια ακολουθούν μια φθίνουσα πορεία θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.
Πόσες επικλήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθούν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τόσο σε προσωπικό όσο και σε τεχνολογία έτσι ώστε και να είναι έτοιμα για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ αλλά κυρίως να μπορούν οι ασθενείς να εξυπηρετούνται σε σύντομο χρόνο και  έχουν την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών που  δικαιούνται; Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το κράτος έχει την υποχρέωση να την διασφαλίζει.
Δυστυχώς, μετά από θανάτους και τραγικά συμβάντα εξαγγέλλονται έρευνες. Καταντήσαμε η χώρα των ερευνών γιατί ποτέ δεν ενεργούμε προληπτικά και δραστικά.
Όμως καμία έρευνα δεν πρόκειται να φέρει πίσω το δεκάχρονο αγόρι και καμία ανακοίνωση δεν πρόκειται να απαλύνει τον ανείπωτο πόνο της οικογένειας του.»