Μέχρι και στο ΕΔΑΔ θα φτάσει για τη διαγραφή της από το ΔΗΚΟ, λέει η Αντ.Παπαδοπούλου

Την απόφασή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη, φτάνοντας μέχρι το Ευρωπαικό Δικαστήριο, προκειμένου να προστατέψει την υπόληψή της, cache_728x3000_Analog_medium_524561_38276_1152018ανακοίνωσε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, η Αντιγόνη Παπαδοπουλου. Έκανε λόγο για προειλημμένη απόφαση, όσον αφορά τη διαγραφή της από το ΔΗΚΟ, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, υπoκινήθηκε από αλλότριο σκοπό, ενόψει και του επικείμενου εκλογικού συνεδρίου.  Σημείωσε ότι ουδέποτε έπραξε οτιδήποτε που να συνιστά πειθαρχικό ή άλλο αδίκημα, ανακοινώνοντας ότι τον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη. Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική  στη σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ, κάνοντας λόγο για αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος από την ηγεσία, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, λειτουργεί με αυταρχικό και αυθαίρετο τρόπο.

Η κ. Παπαδοπούλου κατά την άφιξή της στο χώρο της διάσκεψης σχολίασε ότι είναι η πρώτη φορά που παραθέτει δημοσιογραφική διάσκεψη με αρνητική χροιά για το ΔΗΚΟ. Δήλωσε πως εδώ και 40 χρόνια έχει ενεργή ανάμειξη στο ΔΗΚΟ και πάντα υπήρξε πιστή στις αρχές του κόμματος. «Δυστυχώς», είπε, «διαπιστώνω πως η φυσιογνωμία του Κόμματος έχει σαφέστατα αλλοιωθεί τα τελευταία χρόνια». Πρόσθεσε ότι όλα όσα επισημαίνει τα έχει υποδείξει στον Πρόεδρο του κόμματος και στη σημερινή ηγεσία, σεβόμενη εσωτερικούς κομματικούς μηχανισμούς και διαδικασίες αλλά δεν εισακούστηκε.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος άρχισε το 2006 με το ροκάνισμα του μέχρι τότε υγιούς σκληρού πυρήνα του κόμματος. Η αλλοίωση εντάθηκε το Δεκέμβριο του 2013 με την ανάληψη της εξουσίας από την υφιστάμενη ηγεσία του κόμματος.

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στις κατηγορίες περί καλπονοθείας στην Πάφο που είχε καταγγείλει και ο κ. Κάρογιαν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία όπου, σύμφωνα με την ίδια, υπήρξε εγκατάλειψη των πάγιων θέσεων του ΔΗΚΟ, και συγκεκριμένα στο κυπριακό, την οικονομία καθώς και σε θέματα που αφορούν στην κοινωνία και τις κοινωνικές πολιτικές.

«Στο Κυπριακό υιοθετήθηκε μια ιδιαίτερα σκληρή και άτεγκτη στάση η οποία κορυφώθηκε στην προεκλογική περίοδο με τη ‘Νέα Στρατηγική’. Στα θέματα της οικονομίας της, σημείωσε ότι  το κόμμα δεν λειτουργεί πλέον ως ο ρυθμιστής του κέντρου  αλλά είναι ο σταθερός υποστηρικτής στη ψήφιση αντιλαϊκών νομοθετημάτων».

«Το πιο σημαντικό και το πιο ουσιώδες είναι η αλλοίωση του ίδιου του χαρακτήρα του κόμματος. Η δημοκρατική συμπεριφορά εκφράζεται με την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων», πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου και κατηγόρησε την ηγεσία ότι «κατήργησε την εσωκομματική Δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση και πως διαχειρίζεται τα ‘μητρώα μιας χρήσης’ κατά το δοκούν ώστε να ελέγχει τους συμμετέχοντες στα συνέδρια».

Η κ. Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι έχει τύχει «εξευτελιστικής μεταχείρισης από πρόσωπα εντός του Δημοκρατικού Κόμματος» και ότι έχει προκληθεί βλάβη στο όνομα και την υπόληψή της ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποταθεί στα αστικά δικαστήρια του κράτους. Δήλωσε μάλστα ότι δε θα διστάσει να φτάσει μέχρι το Ευρωπαικό Δικαστήριο για να δικαιωθεί. Σε ερώτηση γιατί δέχτηκε πόλεμο, υποστήριξε ότι στην Κύπρο δε γίνονται αποδεκτά άτομα με ελεύθερη σκέψη, που « λένε τα σύκα σύκα και την σκάφη, σκάφη».

Όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη διαγραφή της,  ανέφερε ότι τις θεωρεί παράτυπες, προσθέτοντας ότι «μέχρι και σήμερα δεν ξέρω γιατί διαγράφηκα από το κόμμα μου». Η κ. Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι «η διαδικασία υποκινήθηκε από αλλότριο σκοπό και ότι συνιστά εν ψυχρώ εκτέλεση άνευ δίκης και έλλειψης πραγματικών κατηγοριών».

Ερωτώμενη αν θα προσχωρήσει στη νεοσύστατη Δημοκρατική Παράταξη, η κ. Παπαδοπούλου άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι θα κάνει τα επόμενα βήματα «κατόπιν ώριμης σκέψης». Σε ερώτηση για το ποιοι είναι αυτοί που σπίλωσαν το όνομά της μίλησε για πρωτόγνωρη προσπάθεια σπίλωσης, που δέχθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων και είπε ότι κατήγγειλε με στοιχεία την υπόθεση στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου και υπάρχει σχετικός φάκελος.

Κληθείσα να σχολιάσει γιατί παρευρέθηκε κατά τη διάρκεια της προκλεογικής περιόδου, σε εκδήλωση με ομιλητή τον Μάριο Καρογιάν, εφόσον γνώριζε ότι λόγω των εσωκομματικών διαφορών θα σχολιαζόταν αρνητικά, εξήγησε ότι η ίδια δε σκεφτόταν ποτέ με βάση το κομματικό συμφέρον, ουδέποτε άνηκε σε κλίκες και ούτε στήριξε άλλη υποψηφιότητα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία, όπως σημείωσε, παρουσιάστηκε αποσπασματικά στα κοινωνικά δίκτυα.

Ερωτηθείσα γιατί στήριξε τον Νικόλα Παπαδόπουλο, εφόσον διαφωνούσε με τις θέσεις του, ανέφερε ότι σεβάστηκε την απόφαση της πλειοψηφίας  του κόμματος και προσπάθησε να μείνει στους κόλπους του και να νουθετήσει προτείνοντας τα δέοντα, αλλά «ο Νικόλας δεν ακούει από νουθεσίες». «Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επέλεξε την ομάδα που θα έβγαινε μπροστά και θα τον εκπροσωπούσε στα πάνελ. Ουδέποτε με κάλεσε να τον εκπροσωπήσω» σημείωσε. «Επομένως γιατί έχει παράπονο;» διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας η κ. Παπαδοπούλου είπε «το ΔΗΚΟ είσαστε εσείς κι όσοι από εμάς δεν το προδώσαμε ποτέ. Σ’ αυτούς που συμπεριφέρονται σήμερα παράνομα, άδικα και αλαζονικά ένα μόνο έχω να πω: ‘Το άδικο ουκ ευλογείται».

Απάντηση ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ απαντώντας στην Αντιγόνη Παπαδοπούλου με ανακοίνωση του αναφέρει :

Η κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου, αντί να απολογηθεί στον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος, για την απαράδεκτη και αντικομματική της συμπεριφορά στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, επιμένει να αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον κόσμο του ΔΗΚΟ, ιδιαίτερα, για τις 50 και πλέον χιλιάδες που υποστήριξαν το κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αποκαλώντας αυτούς τους ψηφοφόρους «ακραίους» ή και αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτοί υποστηρίζουν «ακραίες θέσεις».

Ίσως λόγω αυτής της έλλειψης σεβασμού προς τον ΔΗΚΟικό κόσμο να ήταν και ο λόγος που ο κόσμος του ΔΗΚΟ αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά της.