Συνελήφθη ύποπτος σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον δυο αστυνομικών

 

Ένα πρόσωπο εντόπισε και συνέλαβε λίγο πριν τις 9 το πρωί η Αστυνομία σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον δυο αστυνομικών, που σημειώθηκε στον Ύψωνα.imagew-1.aspx

Σύμφωνα με τις πρώτες αστυνομικές πληροφορίες, πρόκειται για τραυματισμένο πρόσωπο, το οποίο μεταφέρθηκε ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Αργά το Σάββατο η Αστυνομία τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση , για εντοπισμό και σύλληψη των προσώπων που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο αστυνομικούς, τον ένα σοβαρά, κατά τη διάρκεια ελέγχου, στην περιοχή του Ύψωνα. Οι Αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και ο ‘ενας από τους  δράστες, που κατάφεραν να διαφύγουν, τραυματίστηκε.

Για το σοβαρό περιστατικό δεν έγιναν οποιεσδήποτε δηλώσεις, ούτε από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, που έσπευσε γύρω στη 1:30 στη σκηνή και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο σοβαρά τραυματίας αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30, όταν αστυνομικός που μετέβαινε στην εργασία του και σταμάτησε σε φαρμακείο που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης, στον Ύψωνα, αντιλήφθηκε ύποπτο όχημα ενοικιάσεως σταθμευμένο σε παρακείμενο χωράφι, εντός του οποίου βρίσκονταν τουλάχιστον τρία πρόσωπα.

Όταν κλήθηκε στη σκηνή περιπολικό για έλεγχο, οι άγνωστοι έριξαν πυροβολισμούς εναντίον των δυο αστυνομικών που επέβαιναν σε αυτό. Παρά τα τραύματα τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανταποδώσουν τα πυρά.

Το αυτοκίνητο ενοικιάσεως απομακρύνθηκε από τη σκηνή και καταδιώχθηκε από τον αστυνομικό που το είχε αρχικά εντοπίσει, ενώ οι δράστες το εγκατέλειψαν στην περιοχή Αγίου Συλά, νότια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και εξαφανίστηκαν.

Η Αστυνομία Λεμεσού τέθηκε αμέσως σε κινητοποίηση, ενώ οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο ένας αστυνομικός εισήχθη στο χειρουργείο, φέροντας δυο τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου.

Σε κάποια στιγμή δόθηκε πληροφορία για τραυματισμένο πρόσωπο στη σκηνή όπου εγκαταλείφθηκε το όχημα ενοικιάσεως και πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, χωρίς ωστόσο οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Από τις έρευνες στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως εντοπίστηκαν αρκετές κηλίδες αίματος.
Ελικόπτερο της Αστυνομίας συμμετείχε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται εντατικά σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των δραστών, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον δυο προσώπων, τα οποία ήδη καταζητούνταν από την Αστυνομία για σοβαρές υποθέσεις και που κρίνονται ως επικίνδυνα.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, η Αστυνομία, που διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, προχώρησε στη σύλληψη 33χρονης γυναίκας, στο όνομα της οποίας είχε ενοικιαστεί το όχημα, στην Πάφο.
Στην Πάφο

Επίσης στη σύλληψη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου για υπόθεση νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, επίθεσης εναντίον αστυνομικού, αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψη, παράνομη κατοχή περιουσίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία ότι ύποπτο πρόσωπο κινείτο σε διαμέρισμα στη Χλώρακα, το οποίο έγινε αντιληπτό από ένοικο διαμερίσματος. Όπως διαφάνηκε αργότερα πρόκειται για 39χρονο αλλοδαπό.

Ο 39χρονος έγινε αντιληπτός και από άλλου ένοικους και στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία ωστόσο αυτός διέφυγε πεζός.

Μετά από καταδίωξη του εντοπίστηκε σε χωράφι σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου εθεάθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε αυτός φέρεται να προέβαλε αντίσταση και να επιτέθηκε στους αστυνομικούς με κομμάτι ξύλο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν εκ των δύο στο κεφάλι και στον ώμο. Μετά από προσπάθεια έγινε κατορθωτή η σύλληψη του.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του ένα τσαντάκι, μια δέσμη κλειδιών, κατσαβίδια, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού, μια χρυσή αλυσίδα χεριού, ένα χρυσό δαχτυλίδι, και πλαστικά γάντια. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μια γυναικεία τσάντα με ένα ζευγάρι γυαλιά.

Ανακρινόμενος στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου όπου οδηγήθηκε δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για τα ανευρεθέντα.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ο δράστης είχε διαρρήξει διαμέρισμα στην πολυκατοικία πλησίον της οποίας εντοπίστηκε.

Από το διαμέρισμα, ιδιοκτησίας Βρετανού απέσπασε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και στη συνέχεια απολύθηκε