Ο 23χρονος δεν παραδέχεται ανάμιξη στο διπλό φονικό

Ο 23χρονος που συνελήφθη χθες σε σχέση με το διπλό φονικό στο Στρόβολο κατονομάστηκε από τον 33χρονο αδελφό του, ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση,imagew-2.aspx ως το άτομο που διέπραξε τον φόνο στον Στρόβολο, με θύματα τους Γιώργο και Ντίνα Χατζηγεωργίου. Ο ίδιος ο 23χρονος είπε στο δικαστήριο, όπου παρουσιάστηκε το Σάββατο, πως «ο αδελφός μου είπε ψέματα» χωρίς να φέρει ένσταση στην κράτηση του.

Ο 23χρονος και μια 22χρονη, συμβία του 33χρονου, που συνελήφθησαν την Παρασκευή, προσήχθησαν το πρωί του Σαββάτου ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους.

Η συμβία του 33χρονου παρουσιάστηκε με δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στην κράτησή της. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, η νεαρή συνδέεται με τις έρευνες γιατί γενετικό της υλικό συνδέεται με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του φονικού.

Ο 23χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, και δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του. Ανέφερε όμως ότι «ο αδελφός μου είπε ψέματα».

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέττος Κουμέττου, καταθέτοντας ενώπιον του Δικαστηρίου για να υποστηρίξει το αίτημα της αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων επανέλαβε τα γεγονότα όπως αναφέρθηκαν κατά τη διαδικασία για έκδοση διατάγματος κράτησης του 33χρονου για την ίδια υπόθεση.

Ο κ. Κουμέττου ανέφερε ότι ο 15χρονος γιος του ζεύγους έδωσε γραπτή κατάθεση και κατά τη διαδικασία αναγνωριστικής παράταξης αναγνώρισε τον 33χρονο ως τον άνδρα που ήταν στο σπίτι του τη νύχτα του φόνου και ο οποίος του είπε ότι σκότωσε τους γονείς του.

Ο ανακριτής ανέφερε στο δικαστήριο ότι έπειτα από υπόδειξη του 33χρονου εντοπίστηκε το μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε ο δράστης το βράδυ του φόνου.

Πρόσθεσε ότι ερευνήθηκε το όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησε το βράδυ του φόνου ο 33χρονος, στην παρουσία του ιδίου, και εντοπίστηκαν τα δύο σημειωματάρια στα οποία καταγράφονταν σημειώσεις σε σχέση με το φόνο του ζεύγους. Σημείωσε ότι τα σημειωματάρια συνδέονται με την ύποπτη συμβία του.

Ο κ. Κουμέττου, αφού διευκρίνισε ότι ο 33χρονος δεν έδωσε γραπτή κατάθεση την ημέρα της σύλληψης, αλλά η ανάκριση διεκόπη επειδή ζήτησε να κοιμηθεί, είπε ότι ο 33χρονος κατονόμασε ως συνεργό του τον ετεροθαλή αδελφό του λέγοντας πως “εμασιέρωσε τους». Στη συνέχεια οδήγησε τους ανακριτές στο χώρο που ήταν το μαχαίρι και τα ρούχα.

Σε ότι αφορά τη συμβία του 33χρονου, ο ανακριτής είπε ότι σε κατάθεση που έδωσε στις 26 Απριλίου αυτή ανέφερε πως δεν άγγιξε ποτέ τα επιθετικά όργανα που εντοπίστηκαν στη σκηνή, ένα ξίφος και ένα ρόπαλο, και τα παπούτσια,, ωστόσο εντοπίστηκε γενετικό της υλικό στα κορδόνια των παπουτσιών και στο ξίφος. Για το ξίφος σύμφωνα με τον ανακριτή η συλληφθείσα προέβαλε τον ισχυρισμό ότι αυτό ήταν δώρο από τον εργοδότη της και είπε ότι «εν έκαμα κάτι εγώ» και προέβαλε διάφορους ισχυρισμού οι οποίοι διερευνώνται.

Όπως είπε ο κ. Κουμέττου στο δικαστήριο οι δύο συλληφθέντες εξετάστηκαν από ιατροδικαστές. Ο 23χρονος φέρει εκδορές 8 με 10 ημερών ενώ η 22χρονη φέρει εκχυμώσεις και μώλωπες 3-4 ημερών.

Ο ανακριτής ανέφερε στο δικαστήριο ότι το αυτοκίνητο του 23χρονου παραλήφθηκε ως τεκμήριο και θα ερευνηθεί στην παρουσία του.

Επίσης είπε στο δικαστήριο ότι μέχρι τώρα λήφθηκαν 120 καταθέσεις και πρόκειται να ληφθούν άλλες 80 από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων, και οι ανακριτές συνεχίζουν να αναζητούν τεκμήρια που δυνατόν να καταστραφούν όπως το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου και τα αντικείμενα που περιείχε, καθώς και η κουκούλα τύπου Μπομπ Μάρλεϊ που φορούσε ο δεύτερος δράστης στον φόνο.

Πρόσθεσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της άρσης των τηλεπικοινωνιακών τους δεδομένων και είπε ότι ο θετός υιός των θυμάτων θα κληθεί σε νέα αναγνωριστική παράταξη.

Οι δύο κρατούνται ως ύποπτοι και προς διερεύνηση των αδικημάτων του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και του αδικήματος της αυτουργίας.