Η Μεράλ Ακσενέρ θα είναι υποψήφια στις προεδρικές της Τουρκίας

Unknown-3

Η Ακσενέρ σχηματίζει με άλλους οπαδούς της το σήμα των Γκρίζων Λύκων


“Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι η υποψηφιότητά μου ισχύει”, δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ έπειτα από τη συνάντησή της με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δίνοντας τέλος στα σενάρια που έφεραν τον τελευταίο να καταβάλλει ακόμη προσπάθειες να την πείσει να αποσύρει την υποψηφιότητά της υπέρ μιας υποψηφιότητας του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Πάντως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι “είναι σημαντικό να συνεχιστεί αυτή η ενότητα της δημοκρατίας”.

Στο μεταξύ ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε συνάντηση με την Μεράλ Ακσενέρ ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ δήλωσε ότι στην ημερήσια διάταξη του κόμματος δεν υπάρχει το όνομα του Γκιουλ και ούτε θα υπάρξει. Λίγο αργότερα και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βελί Αγμπαμπά δήλωσε επίσης ότι υποψήφιος του κόμματος δεν είναι ο Γκιουλ.

Υποψήφιος του HDP ο Ντεμιρτάς

Ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος ΗDP Σελαχατίν Ντεμίρτας που είναι φυλακισμένος από το καθεστώς Ερντογάν τους τελευταίους 20 μήνες, θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ντεμιρτάς απάντησε θετικά στην πρόταση του κόμματος, ωστόσο η υποψηφιότητά του δεν ανακοινώθηκε ακόμη επειδή η διαδικασία εντός του κόμματος δεν ολοκληρώθηκε.