Βολκάν Μποζκίρ: Η Ε/Κ πλευρά χρησιμοποιεί την Ε.Ε. σε βάρος των Τ/κ

Συναντήσεις με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Οζκάν Γιορκαντζίογλου, την “πρόεδρο” της ψευδοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ και τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών Οζντίλ Ναμί είχε ο Τούρκος Υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.Untitled-18-490x310

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μποζκίρ σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά, αντί να χρησιμοποιεί την ΕΕ προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική λύση του Κυπριακού, την χρησιμοποιεί σε βάρος των Τουρκοκυπρίων.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Βολκάν Μποζκίρ είπε πως δεν βλέπει στην ΕΕ “την αναγκαία νοοτροπία για να φέρει τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο ξανά στην ατζέντα”.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε πως το Κυπριακό είναι θέμα “αξιοπιστίας” για τα Ηνωμένα Έθνη. Αν τα ΗΕ δεν κάνουν τα αναγκαία βήματα για επίλυση του Κυπριακού, είπε, δεν θα απαλλαγούν από το χαρακτηρισμό του “αποτυχημένου διεθνούς οργανισμού”.

Ο Τούρκος Υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις είπε πως τη Δευτέρα θα έχει επαφές στην ΕΕ όπου θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε σχέση με το θέμα της εγγραφής του χαλουμιού.

Είπε ότι θα συζητήσει το θέμα του χαλουμιού και του φυσικού αερίου με Ευρωπαίους Επιτρόπους που θα επισκεφθούν την Τουρκία τις επόμενες ημέρες.

Ανέφερε ακόμα ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο του αγωγού που θα μεταφέρει νερό στα κατεχόμενα από την Τουρκία και να χρησιμοποιηθεί ως “στρατηγικό στοιχείο”.