Δήμαρχος Λεμεσού: Η απόφαση του Ανωτάτου επισφραγίζει τη λαϊκή ετυμηγορία


Η χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θέτει τέρμα στην εδώ και 16 μήνες επιχειρούμενη αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016 για τη Δημαρχία της Λεμεσού, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαϊδης.imagew-5.aspx

” Η απόφαση του Ανωτάτου επισφράγισε και νομικά, αυτό που πολιτικά έκρινε στις κάλπες η λαϊκή ετυμηγορία”, σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει “εμείς συνεχίζουμε στην πορεία που χάραξαν οι δημότες της Λεμεσού για το μέλλον της πόλης μας”.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Εκλογοδικείου, χωρίς ωστόσο να ικανοποιεί και το αίτημα του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου, για επαναμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών.

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λεμεσού

Εξαλλου η Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λεμεσού με ανακοίνωση της αναφέρει ότι «η  απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην έφεση που υποβλήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, δικαιώνει έστω και ηθικά την απόφαση για προσφυγή.

«Η έφεση, σημειώνει,  πέτυχε μερικώς και τόσο η διαδικασία όσο και η απόφαση του Εκλογοδικείου στη Λεμεσό, κηρύχθηκαν άκυρες από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο επεσήμανε στην απόφαση του ότι το Εκλογοδικείο «….. στην προκείμενη περίπτωση παρέβηκε το καθήκον που είχε σύμφωνα με το Νόμο να εκδικάσει την υπόθεση εντός τριών μηνών» και ως αποτέλεσμα «η πρωτόδικη διαδικασία και η απόφαση, η οποία βρίσκεται κατά πολύ εκτός του επιτακτικού χρονικού πλαισίου των τριών μηνών, είναι άκυρες και δεν μπορούν να διασωθούν….».

Και προσθέτει: «Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η απονομή δικαιοσύνης, η διαφάνεια και η εξυπηρέτηση του Δημόσιου συμφέροντος έχουν πληγεί εξ’ αιτίας της γραφειοκρατίας και ενδεχομένως σκοπιμοτήτων και υπολογισμών από τους μηχανισμούς του συστήματος της απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας!

Θεωρούμε ότι χρειάζεται αυτά τα θέματα η Πολιτεία να τα αντιμετωπίζει συντεταγμένα και στην προκείμενη περίπτωση που αφορούσε απειροελάχιστη διαφορά ψήφων, 9 για την ακρίβεια, η Υπηρεσία Εκλογών να προχωρά σε επανακαταμέτρηση αυτεπάγγελτα, κάτι που χρειάζεται άμεσα Νομοθετική Ρύθμιση».