Ερευνες για την τοποθέτηση εκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι του διαιτητή Κ. Καπιτανή

Εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας συνεχίζουν και σήμερα τις έρευνες  έξω από το γκαράζ του σπιτιού του Κωστάκη Καπιτανή, πρώην διαιτητή και νυν παρατηρητή διαιτησίας, σύμφωνα με την Αστυνομία όπου άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό.imagew-5.aspx

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 23:45 τη Δευτέρα. Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την πόρτα του γκαράζ του σπιτιού του Κωστάκη Καπιτανή, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές.

Την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού χθες το βράδυ στην οικία του μέλους του, διεθνή Παρατηρητή και Εκπαιδευτή, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ και Υπεύθυνου Εκπαίδευσης των Διαιτητών Κώστα Καπιτανή, καταδικάζει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, σημειώνεται ότι «καταδικάζει με αποτροπιασμό τη νέα παράνομη πράξη των νυκτοβατών και εκφράζει τη λύπη του, τη δυσανασχέτηση του και την απογοήτευσή του».
Επίσης, εκφράζει την πλήρη στήριξη του στο μέλος του «για το εξαιρετικό έργο, που επιτελεί εδώ και τόσα χρόνια σαν μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας, με ευθύνη την εκπαίδευση και πρόοδο των Διαιτητών μας».

Δυστυχώς, σημειώνει, «κάποιοι ίσως να μην είναι ευχαριστημένοι με το εξαίρετο έργο που επιτελείται και τη σημαντική βελτίωση που έχει η κυπριακή διαιτησία και προσπαθούν με κάθε παράνομο και αποτρόπαιο τρόπο να επηρεάσουν ή να σταματήσουν την πρόοδο αυτή».

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών υποδεικνύει ότι η νέα επίθεση θα πρέπει να προβληματίσει όλους και να υπάρξει άμεση και συστηματική αντίδραση από τις αρμόδιες Aρχές και σχολαστική διερεύνηση σε βάθος, «έτσι ώστε να εντοπιστούν οι δράστες που δεν είναι άλλοι από αυτούς που δεν θέλουν το καλό της κυπριακής διαιτησίας και του κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα».

Τέλος, καλεί «για μια ακόμη φορά καλούμε την πολιτεία και τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπως ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».