Το Κυπριακό συζήτησαν Λαβρόβ Τσαβούσογλου

Το Κυπριακό συζήτησαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, σε κατ`ιδία συνάντηση που είχαν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ πριν την έναρξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.Russian Foreign Minister Sergey Lavrov meets with Hungarian Minister of Foreign Affairs and Trade Peter Szijjarto

Τουρκικές διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση η ρωσική πλευρά ανέφερε ότι πρέπει να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό το συντομότερο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο Υπουργοί έκαναν τις τελευταίες προετοιμασίες για την συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας και συζήτησαν για το πρόγραμμα των επισκέψεων στο μέλλον. Συγκεκριμένα συζητήθηκε επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία το 2015.

Συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις, τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις καθώς και ζητήματα τουρισμού. Επίσης συζήτησαν γαι την επόμενη σύνοδο του G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια το 2015, και στην οποία θα συμμετάσχει και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν και το Συριακό, την κατάσταση στο Ιράκ και την Ουκρανία. Αντάλλαξαν απόψεις για το πώς να τερματιστεί η αιματοχυσία στη Συρία καθώς και το κύμα των προσφύγων. Για το Ουκρανικό η Τουρκία επανέλαβε ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.