Υπόθεση ΣΑΠΑ: Αναμένονται και άλλες συλλήψεις

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται  οι αστυνομικές έρευνες που αφορούν το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου, ενώ σύμφωνα με το νέο μαρτυρικό υλικό  αναμένονται και νέες συλλήψεις. Ηδη εκδόθηκαν δύο διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων.Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκονται στοιχεία πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΠΑ,apoxpafou_607_373_577_324 ενώ εκκρεμεί το ένταλμα σύλληψης του ελλαδίτη ιδιοκτήτη της εταιρείας Ενβιτεκ, οι οποίος υποδείχθηκε ως ένας από τους εργολάβους που λάδωσαν αξιωματούχους του οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκαν καταθέσεις  από δύο ακόμα εργολάβους, πρώην και νυν μέλη του ΣΑΠΑόπως και από το προσωπικό του οργανισμού.Μεγάλος αριθμός καταθέσεων έχει ληφθεί και συνεχίζει να λαμβάνεται, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Η διερεύνηση της υπόθεση είπε, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι στιγμής μεταξύ άλλων έχουν εκδοθεί δύο διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου έχουν ληφθεί επίσης έγγραφα τα οποία αξιολογούνται, ενώ γίνονται εξετάσεις και σε συνεργασία με τη ΜΟΚΑΣ.

ΥΠΕΣ: Η Πάφος δεν μπορεί να μείνει με δημαρχεύοντα

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε νέες δηλώσεις του σήμερα  για το θέμα των εκλογών στο Δήμο Πάφου, είπε πως ότι γίνεται, γίνεται σε συνεργασία με τον νομικό μας σύμβουλο, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης συνεννόηση με την Γενική Εισαγγελία .ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΠΦΟΥ Οπως είπε  η Πάφος δεν μπορεί να είναι με δημαρχεύοντα, σημειώνοντας  πως το τοπίο , θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα πριν μπούμε σε περιπέτειες. Ό,τι τελικώς θα αποφασιστεί, υπέδειξε θα πρέπει να είναι και ηθικό και νόμιμο, γιατί όσα θέλουμε να κάνουμε δεν εμπεριέχουν το στοιχείο του παράνομου. Και ηθικά και νόμιμα προσπαθούμε να εξευρεθεί λύση ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο, κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σάκης Ρουβάς

 

Ο γνωστός τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς  βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο και κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα της περσινής του συναυλίας στην Πάφο.Οπως δήλωσε «έκανα μια απόλυτα νόμιμη συναυλία και πιστεύω  πως η υπόθεση βρίσκεται σε καλά χέρια και θα διαλευκανθεί σύντομα.

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του στο 1ο Δημοτικό Γερμασόγειας, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς “Συμμετοχή”, ο Σάκης Ρουβάς ρωτήθηκε για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη συναυλία του στην Πάφο και την εμπλοκή του Δημάρχου Σάββα Βέργα.ÓÁÊÇÓ ÑÏÕÂÁÓ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ

“Εγώ με την Κύπρο έχω μεγάλη ιστορία και αγάπης και έζησα κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, οφείλω να παραδεχτώ. Νομίζω ήταν μια δυσάρεστη συγκυρία αυτό που συνέβηκε”, είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής, ενώ ερωτηθείς ποιος του είχε απευθύνει τότε την πρόσκληση για τη συναυλία είπε “δεν θέλω να αποφεύγω τις ερωτήσεις, όμως δεν θέλω, από την άλλη, να δώσω διάσταση την οποία δεν πρέπει να δώσω σε αυτό το θέμα”.

Όπως όλες οι συναυλίες που κάνω και στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα, συνέχισε, “έκανα μια ακόμη συναυλία, απόλυτα νόμιμη και όπως πρέπει να είναι όλες οι συναυλίες που κάνω. Έτυχε αυτή η συγκυρία, λυπάμαι γι αυτό, όμως δεν θέλω να δώσω παραπάνω διάσταση”.

Ερωτηθείς εξάλλου για το ποσό της αμοιβής του στη συγκεκριμένη συναυλία, ο Σάκης Ρουβάς υπέδειξε πως “`όσο θα μιλάμε γι αυτό το θέμα θα του δίνουμε και άλλη ενέργεια. Νομίζω ότι είναι σε πάρα πολύ καλά χέρια αυτή τη στιγμή αυτή η υπόθεση. Θα διαλευκανθεί οσονούπω, οπότε τότε μπορούμε άνετα να τα ξαναπούμε”.

Κληθείς να σχολιάσει εάν θεωρεί πως κάποιοι τον εκμεταλλεύτηκαν, απάντησε πως “αυτό συμβαίνει πάντα”.

“Ξέρετε, όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια, λέει μια παροιμία σοφή. Νομίζω ότι κάθε δική μου εμπλοκή είναι μια μεγάλη ενέργεια και μια δύναμη, την οποία παίρνω βέβαια δανεική από τον κόσμο”, είπε.

Πρόσθεσε δε πως “αυτή η δύναμη λοιπόν ενεργοποιεί πολλά πράγματα. Καλό είναι να ενεργοποιούνται τα πράγματα και να βγαίνουν όλα στο φως, δεν θέλω όμως να δίνουμε τροφή σε πράγματα τα οποία έχουν πάρει μια σειρά και μια πορεία, όπως πρέπει να είναι”.