Ελένη Θεοχάρους:Ποιές Ευρωπαϊκές αρχές εμποδίζουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας;

Παρά τις ρητές απαγορεύσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με δικά της έξοδα Unknown-1  η πρόεδρος της Αλληλεγγύης και ευρωβουλευτής του ECR, Ελένη Θεοχάρους,βρίσκεται από  χθες το απόγευμα στη Μόσχα  για να παρακολουθήσει σήμερα Κυριακή τις εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά από πρόσκληση της ρωσικής Δούμας.

Σε δήλωση της η κυρία Θεοχάρους ανέφερε: «Επέλεξα να μην συμμετέχω στο έργο, κατά το οποίο κάποιοι κύκλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν Αρχές και Αξίες, επιβάλουν σκληρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, και την ίδια στιγμή αφήνουν την Τουρκία που βιάζει ένα κράτος- μέλος της Ένωσης στο απυρόβλητο και τους Τούρκους να αλωνίζουν παράνομα εντός του ΕΚ. Ενώ την ίδια ώρα δεν επιτρέπεται καν η είσοδος σε Ρώσους διπλωμάτες στο Ευρωκοινοβούλιο!».

Διευκρινίζεται ότι η Δρ. Ελένη Θεοχάρους μετέβη στη Ρωσία για τις εκλογές, όχι με την ιδιότητα της ευρωβουλευτού – μετά και τη σχετική απαγόρευση της ΕΕ- αλλά ως Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.Στη Μόσχα βρίσκονται και άλλοι ευρωβουλευτές απο την Ελλάδα και απο άλλες χωρες .