Ανακηρύχθηκαν ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, η διαδικασία υποβολής imagew-2.aspxυποψηφιοτήτων για τις πέντε θέσεις της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, κ. Δημήτρης Στυλιανού, προχώρησε στην ανακήρυξη του Προέδρου, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, και του Αναπληρωτή Προέδρου, κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, οι οποίοι επανεκλέγονται για 5ετή θητεία χωρίς ανθυποψήφιο.

Για τις τρεις θέσεις του Αντιπροέδρου, θα διεξαχθούν εκλογές, την 28η Απριλίου 2018, αφού υπέβαλαν υποψηφιότητα οι κα Στέλλα Κυριακίδου (νυν Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Λευκωσίας), Γιώργος Γεωργίου (νυν Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Αμμοχώστου), Ευθύμιος Δίπλαρος (Αναπληρωτής Κοιν. Εκπρόσωπος και Βουλευτής Λεμεσού) και Νίκος Νουρής (Βουλευτής Λευκωσίας).

Ακολουθεί η δήλωση ανακήρυξης από τον Γενικό Διευθυντή του ΔΗΣΥ κ. Δημήτρη Στυλιανού:

«Να μου επιτρέψετε πριν την δήλωση του Προέδρου να προχωρήσω στην ανακήρυξη του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου, οι οποίοι δεν είχαν ανθυποψήφιο, και ως εκ τούτου και με βάση τις Καταστατικές Διατάξεις, και ειδικότερα το Άρθρο 11 που αφορά την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση, η οποία εκλέγει τον Πρόεδρο, Αναπληρωτή Πρόεδρο και τους τρεις Αντιπροέδρους του Κόμματος, και με την λήξη της ώρας υποβολής υποψηφιοτήτων, που ήταν η ώρα 1μμ, επανεκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Αβέρωφ Νεοφύτου και στη θέση του Αναπληρωτή  Προέδρου ο Λευτέρης Χριστοφόρου. Θα διεξαχθεί η εκλογική συνέλευση μόνο για τις τρεις θέσεις του Αντιπροέδρου, όπου οι υποψήφιοι είναι τέσσερεις»