Κατάδικος 42 ετών πέθανε από πνιγμό στις Κεντρικές Φυλακές

Κατάδικος 42 ετών πέθανε στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές τα ξημερώματα του Σαββάτου από πνιγμό. cache_728x3000_Analog_medium_488260_332150_1022018

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κεντρικών φυλακών ο κρατούμενος ενώ βρισκόταν στο κελί του και έτρωγε ξηρά τροφή άρχισε να βήχει και αμέσως ξύπνησε ο συγκάτοικος του, ο οποίος προσπάθησε να τον βοηθήσει προς αποφυγή πνιγμού.

Την ίδια ώρα στο κελί προσέτρεξαν άμεσα δεσμοφύλακες και νοσηλευτές όπου προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 42χρονο που έχασε τις αισθήσεις του, παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες και χρησιμοποιώντας απιδινωτή. Ο 42χρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με το επί καθήκοντι ιατρικό προσωπικό, εκ πρώτης όψεως ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία συνεπεία πνιγμού από κατανάλωση φαγητού. Για το θάνατο του 42χρονου έχει ενημερωθεί σχετικά η Αστυνομία, μέλη της οποίας από προκαταρκτική εξέταση διαπίστωσαν ότι ο κρατούμενος δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις.

«Ως Τμήμα Φυλακών εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη στήριξη μας στην οικογένεια του» αναφέρει η ανανοίνωση των Κεντρικών Φυλακών.

Ο 41χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Αυτοψία επί της σορού του διενέργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, που εντόπισε υπολείμματα φαγητού να φράζουν την αναπνευστική οδό. Θα ακολουθήσει αύριο η νενομισμένη νεκροψία και τοξικολογικές εξετάσεις, αφού ο κατάδικος ήταν χρήστης ναρκωτικών.