Νομικοπολιτική – φαρσοτραγωδία

«Κρανίου τόπος» και όχι μόνον…

Ο φαρσοτραγικός εμπαιγμός της νοημοσύνης  και της αξιοπρέπειας του λαού και συνάμα  της Συνταγματικής Εννομης Τάξης έτυχε χθες ,«της διορθωτικής κίνησης» του αγγελτηρίου «του προαναγγελθέντος θανάτου» του σεβασμού της Εννομης Τάξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με γραπτή εκκωφαντικά  δηλωτική , της τεράστιας  σημασίας των γεγονότων, δήλωση του, την Παρασκευή 31/10/2014, αναδείκνυε και τεκμηρίωνε:«Γραπτή δήλωση  του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη»

 Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη (Παρασκευή 31 /10/2014)

 “Με λύπη μου πληροφορήθηκα τα όσα η κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων.Προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμώ να αναφέρω ότι τα αληθή γεγονότα έχουν ως ακολούθως:kentiki_trapeza

Έδωσα οδηγίες στον Διευθυντή του Γραφείου μου, όπως κατά κανόνα συμβαίνει για κάθε νέο διορισμό ανεξάρτητου αξιωματούχου να ετοιμάσει το έγγραφο διορισμού, αλλά και το σχετικό συμβόλαιο της κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για το διορισμό της ως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ο Διευθυντής του Γραφείου μου, ενεργώντας με βάση τις οδηγίες μου, πέραν της ετοιμασίας του εγγράφου διορισμού απέστειλε στην κ. Γιωρκάτζη και πιστό αντίγραφο του συμβολαίου των δύο προκατόχων της, προκειμένου να λάβει γνώση των όρων βάσει των οποίων θα ετύγχανε διορισμού.

Η κα Γιωρκάτζη επέστρεψε στον Διευθυντή του Γραφείου μου το εν λόγω συμβόλαιο χωρίς οποιαδήποτε αναφορά περί αφαίρεσης διατάξεων που άπτοντο του ασυμβίβαστου εκτέλεσης συγκεκριμένων καθηκόντων από συμφέροντα εξ αίματος συγγενών της.

Θλίβομαι ακόμη να παρατηρήσω ότι πέραν της εν λόγω παραλείψεως ουδέποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, η κα Γιωρκάτζη μου γνωστοποίησε ότι η θυγατέρα της εργοδοτείτο στο δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της, αλλά το χείριστο, ότι το εν λόγω γραφείο εκπροσωπούσε νομικά τον πρώην Πρόεδρο της Λαϊκής Τράπεζας κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.

Θλίψη, όμως, μου προκαλούν και οι αναφορές της κας Γιωρκάτζη ότι τάχα, μετά τη δημοσιοποίηση των σχέσεων του πρώην συζύγου και της θυγατέρας της με τον κ. Βγενόπουλο, συζήτησε το θέμα μαζί μου και ότι τάχα της είπα ότι είχα γνώση από πού προέρχονται οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της.

Είμαι υποχρεωμένος να κάνω ξεκάθαρο πως δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ οποιονδήποτε να επικαλείται το όνομα μου ή να δώσω κάλυψη σε οποιονδήποτε, ο οποίος καταχρώμενος της εμπιστοσύνης που επέδειξα στο πρόσωπό του να με επικαλείται προκειμένου να αποφύγει των εκ της κείμενης νομοθεσίας υποχρεώσεων του.

Αν είναι κάτι για το οποίο οφείλω να απολογηθώ είναι η παράλειψη να ελεγχθεί κατά γράμμα το συμβόλαιο που υπεγράφη και οι τυχόν αλλαγές που επέφερε εν αγνοία μου ο υπό διορισμό αξιωματούχος.

Θέλω να επαναλάβω πως η δήλωση μου περί μηδενικής ανοχής σε θέματα που μπορεί να κριθούν ή να εκληφθούν, ανάμεσα σε άλλα, ως παραβίαση των Κανόνων χρηστής διοίκησης από οποιονδήποτε ισχύει και για την κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη”.

«Απειρου κάλλους»! η συνέχεια

Μετά τα πιο πάνω , αρκούντως  και αφ’ εαυτών, νομικοπολιτικά  αποδεικνυόμενα -επιβεβαιωνώμενα, η συνέχεια…Η συνέχεια απείρου τραυματικής, τραγικότητας και για την Συνταγματική -Πολιτειακή Εννομη Τάξη αλλα και για την ευαισθησία και τη νοημοσύνη ολόκληρου του λαού .

«Οι δηλώσεις» (!) και οι «σιωπές…» της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη…

Οι δηλώσεις και ή οι «σιωπές» της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ή όταν οι συνθήκες  την «εξαναγκάζουν» να βγει από την «υπερασπιστική» της τακτική  -καθιστούσαν όλο και πιο επιβαλλόμενη, την ποινική διερεύνηση των τόσων-όσων-πόσων «συμπαραμαρτούντων» θεμάτων .

Η πορεία της «σιωπής και ή του αποπροσανατολισμού…»

Η πορεία της «σιωπής και ή του αποπροσανατολισμού…» και ή της αντινομικής επίδειξης , νομικής «πανσοφίας»!! της Χρ.Γιωρκάτζη και των «σιωπηλών», συμπαρατασσόμενων, όλο και περισσότερο καθιστούσαν  επιτακτικά προς ποινική διερεύνηση, τα αναφερθέντα στην γραπτή δήλωση του Ν.Αναστασιάδη.Βέβαια! Οχι βέβαια,για «διορθωτικές κινήσεις»,γιατί έκδηλα  για κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε νομικοπολιτικός χώρος και ορθότερα δεν υπήρχε νομική δυνατότητα.

Ολα αυτά και όχι μόνον αυτά

Ολα αυτά  και βέβαια, οχι μόνον αυτά, αναδεικνύουν,καταδεικνύουν , αποδεικνύουν και καθιστούν άκρως τραγική -ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΥ-την χθεσινή κατάληξη!!-την «υπογραφή νέου συμβολαίου»! Νεου συμβολαίου! που εξακολουθεί, με τεχνική αρχαρίου «φακίρη» να εμφανίζει! την ανύπαρκτη και άκρως αναγκαία παράγραφο 7 των συμβολαίων των δύο τελευταίων  διοικητών (Ορφανίδη και Δημητριάδη), μόνον ως απατηλό-απατηλότατο θέμα!! «αντικατοπτρισμού» ! της ερήμου…

Ελεος!Αιδώς Αργείοι!

Ελεος! Αιδώς Αργείοι! Και σαν ναμην φτάνουν όλα αυτά  να έχεις και τις «απείρου κάλλους» και έλλειψης αισθητικής-στοιχειώδους έστω»! φαρσοτραγικές εμπαικτικές-αποπροσανατολιστικές απαντήσεις  της Χρ.Γιωρκάτζη, στις ερωτήσεις  για «την άκρως αναγκαία παράγραφο… 7».

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο άρθρο 118, παράγραος 3,σαφέστατα και καταγράφει και απαιτεί:

«Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Εκδοτικής Τράπεζας της Δημοκρατίας, θα διορίζονται υπό όρους καθοριζομένους δια των εγγράφων αυτών»

Ολα τα άλλα, δεν είναι…

Ολα τα άλλα δεν είναι απλά, εκ του περισσού αλλά δυστυχώς δυστυχέστατα,«εκ του πονηρού»!

1) Επρεπε και πρέπει από την πρώτη στιγμή-έστω και τώρα-να είχε γίνει και ή να γίνει ποινική διερεύνηση για τα τόσα όσα κατήγγειλε με γραπτή δήλωση  του, ο Πρόεδρος Ν.Ανατασιάδης.

2) Απλά πολύ απλά.Ηταν σαφέστατα νομικοπολιτικά άκυρος , ο διορισμός  της Χρ.Γιωρκάτζη («πλάνη»; και όχι μόνον;)

Και ούτε ήταν δυνατόν  να γίνουν νόμιμες νομικοπολιτικές « διορθωτικές κινήσεις…»!

«Τοις φρονίμοις ολίγα»

Η χθεσινή «διορθωτική κίνηση»!!!, το χθεσινό άκρως τραγικό αγγελτήριο,«ενός προαναγγελθέντος θανάτου»!! της Υβρης  των Θεσμών!! δεν διόρθωσε -και ούτε βέβαια μπορούσε να διορθώσει-τα θανατηφόρα σηψαιμοφόρα θέματα, που η ίδια η γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου Ν.Αναστασιάδη, ανάδειξε και τεκμηρίωσε. 

«Αιδώς Αργείοι ».Τοις φρονίμοις ολίγα!