Στο δικαστήριο προσφεύγουν τα αποβληθέντα στελέχη του ΔΗΚΟ

Στα δικαστήρια θα προσφύγουν τα στελέχη του ΔΗΚΟ που έχουν αποβληθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος .Σύμφωνα με το δικηγόρο  Γιαννάκη Ιωάννου που εκπροσωπεί τους  Μάριο Καρογιάν Αντιγόνη Παπαδοπούλου και άλλων , η χθεσινή διαδικασία ήταν παράνομη imagew-6.aspxκαι αντικααστατική καθότι δεν τηρήθηκαν οι πρόνοιες του καταστατικού.Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε την όλη διαδικασία απαράδεκτη λέγοντας πως αυτά μόνο στην Βόρεια Κορέα μπορούν να συμβούν χαρακτηρίζοντας ως «σφαγή» τη διαγραφή ιστορικών ζώντων στελεχων του ΔΗΚΟ.

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της στις πρωινές εκπομπές του ΡΙΚ και του Sigma χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ως δίκη παρωδία λέγοντας πως επιφυλάσσει τα δικαιώματα της υπονοώντας προσφυγή στο δικαστήριο.Διέψευσε ότι συμμετείχε σε εκδηλώσεις για υπονόμευση της υποψηφιότητας Νικ.Παπαδόπουλου, λέγοντας πως συγκεκριμένο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλήθηκε αποσπασματικά.Ανέφερε πως η ίδια όχι μόνο συμμετείχε σε εκδηλώσεις που οργάνωσε το κόμμα για την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος αλλά είχε αρθρογραφήσει και υπέρ της υποψηφιότητας του.

Κατάγγειλε επίσης ότι το Πειθαρχικό είναι έκνομο και δεν τήρησε αμερόληπτη στάση. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Πανίκο Λεωνίδου ότι στο παρελθόν ήταν ένας εκ των αποστατών  του κόμματος μαζί με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, όταν το ΔΗΚΟ βρισκόταν σε συνθήκες διάσπασης.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ακόμα πως η ηγεσία του κόμματος της οποίας η θητεία έληξε, προχώρησε σε διαγραφές πριν την σύγκλιση του παγκύπριου συνεδρίου το οποίο έπρεπε να πραγματοποιηθεί τώρα προκειμένου να αποφύγουν την κριτική και τον εσωκομματικό διάλογο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε ότι τα εν λόγω πρώην στελέχη αποδεδειγμένα υπόσκαψαν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει αναφορές για προσφυγή στο δικαστήριο των διαγραφέντων ανέφερε πως ο σχετικός νόμος (περι κομμάτων ) δεν απαγορεύει στα κόμματα να λαμβάνουν αποφάσεις σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού τους και τις εσωκομματικές τους διαδικασίες.

Σήμερα η συνέχεια στο Πειθαχικό για άλλους 9

Στο μεταξύ σήμερα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τη διαδικασία εξετασης παραβιάσεων γα άλλα εννέα στελέχη.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες το βράδυ  το Πειθαρχικό αποφάσισε  την αποβολή των πέντε μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, Μάριου Καρογιάν, Αντιγόνης Παπαδοπούλου, Μιχάλη Γιακουμή, Χρίστου Φλουρέντζου και Γιάννου Λακκοτρύπη και 6 μελών της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος συνεδρίασε μετά την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για παραπομπή αριθμού στελεχών ενώπιον του Πειθαρχικού για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Στην ανακοίνωση, προστίθεται, ότι αφού το Πειθαρχικό Συμβούλιο εξέτασε τα γεγονότα και την υπεράσπιση όσων καταγγελλομένων εκπροσωπήθηκαν αυτοπροσώπως ή μέσω δικηγόρου, εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία, αποβάλλονται οι Μάριος Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Γιάννος Λακκοτρύπης, Χρίστος Φλουρέντζος, Μιχάλης Γιακουμής, Μάριος Πρωτοπαπάς, Τάκης Γαβριηλίδης, Γιάννος Τσάππας, Τάσος Κιτέος, Αντρέας Χαμπάκης, Αντώνης Αντωνίου (Σάββα) και Τάκης Αττιπάς.

Με την ίδια απόφαση, το Πειθαρχικό απαλλάσσει των κατηγοριών τον Στέφανο Στεφάνου.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η διαδικασία συνεχίζεται, όπως προνοεί το καταστατικό και η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ.

Προς ίδρυση νέου κόμματος; 

Να σημειώσουμε πως ένα από τα διαγραφέντα στελέχη ο Τάσος Κιτέος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού επικρίνει το κόμμα για τις διαγραφές αναφερει πως τα εν λόγω στελέχη δεν θα μείνουν πολιτικά άστεγα.