Εξήγγειλε υποψηφιότητά για τις «προεδρικές» ο Έρογλου

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις «προεδρικές εκλογές» του ψευδοκράτους, τον Απρίλιο του 2015 ανακοίνωσε ο Ντερβίς Έρογλου.Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε διάγγελμά του ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι πήρε την απόφαση αυτή αφού άκουσε τη φωνή τωνkurpos-eroglou-arxeio Τουρκοκυπρίων και την έκκληση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του.
Πρόσθεσε ότι είναι γνώστης των προσδοκιών του κόσμου και είναι ευτυχής που τήρησε τις δεσμεύσεις που έδωσε κατά την περασμένη «εκλογική» αναμέτρηση, το 2010.

Όπως είπε, είναι ξεκάθαρο τί είδους λύση επιθυμούν οι Τουρκοκύπριοι. «Η λύση πρέπει να είναι αυτή που θέλουν οι άνθρωποι» είπε, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ δεν απεμπολούν το δικαίωμά τους να διαχειρίζονται τα θέματα που τους αφορούν.

«Είμαι σίγουρος ότι θέλετε να ζήσετε με σιγουριά, χωρίς να ανησυχείτε για το μέλλον μετά τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να χάσετε την ταυτότητά σας, θέλετε να ανοιχτείτε στον κόσμο και να ζήσετε σε μια χώρα με καλύτερη ποιότητα ζωής. Συμφωνώ μαζί σας» είπε.

Αναφέρθηκε τέλος στο σημαντικό ρόλο που έχει να διατελέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ, ενώ κάλεσε την ε/κ πλευρά να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.