Εντονες αντιδράσεις από τις καταγγελίες του Προέδρου για το Συνεργατισμό

Εντονες αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσαν καταγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη ότι σύμβουλος συγκεκριμένου επιτελείου   έχει αποστείλει επιστολές σε ημικρατικούς οργανισμούς καλώντας τους να μετακινήσουν καταθέσεις από τα ταμεία τους στον Συνεργατισμό.

Οι φήμες οργίασαν για το ποιός είναι ο σύμβουλος συγκεκριμένου επιτελείου ενώ κάποια μέσα φωτογράφιζαν τον σύμβουλο του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ο Στέλιος Πλατής  σε γραπτή δήλωση του σήμερα αναφέρει ότι θα πάρει νομικά μέτρα σε σχέση με “συκοφαντικές δηλώσεις” για το πρόσωπό του που αφορούν τον Συνεργατισμό.imagew-2.aspx

Στη δήλωση του ο κ. Πλατής, ο οποίος συντάχθηκε εδώ και καιρό με την υποψηφιότητα του Ν.Παπαδόπουλου, αναφέρει ότι σε σχέση με σημερινές αναφορές στο πρόσωπο του, “οι οποίες ξεκίνησαν από τον κ. Αναστασιάδη και αναδημοσιεύονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επαναλαμβάνονται από επιτελείς του κ. Αναστασιάδη”, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε διετέλεσε σύμβουλος σε Ταμείο Προνοίας ή σε Ημικρατικό Οργανισμό, ουδέποτε απέστειλε την όποια επιστολή σχετικά με τον Συνεργατισμό και ουδέποτε έδωσε την όποια συμβουλή στο όποιο Ταμείο Προνοίας ή σε Ημικρατικό Οργανισμό σε σχέση με τον Συνεργατισμό.

“Και αυτό αφορά τόσο εμένα όσο και την όποια  εταιρεία στην οποία είμαι μέλος ή/και στην οποία συμμετέχω. Έδωσα εντολές στους δικηγόρους μου όπως κινήσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της συκοφαντίας λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη”, αναφέρει ο κ. Πλατής. Επίσης εκφράζει λύπη “για το  κατάντημα”, όπως αναφέρει, “του κορυφαίου θεσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Αντί ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποτελεί εκφραστή ενότητας, σοβαρότητας και πολιτικού πολιτισμού, δείχνει ότι το μόνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα με κάθε κόστος και κάθε τίμημα. Ακόμα και εάν αυτό το τίμημα περιλαμβάνει ψεύδη, συκοφαντίες και επικίνδυνα παιχνίδια με το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας”, καταλήγει.

Οι καταγγελιες Αναστασιαδη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε καταγγείλει σύμβουλο συγκεκριμένου επιτελείου ότι  έχει αποστείλει επιστολές σε ημικρατικούς οργανισμούς καλώντας τους να μετακινήσουν καταθέσεις από τα ταμεία τους στον Συνεργατισμό . Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρόεδρος έκανε μάλιστα λόγο για μια απαράδεκτη ενέργεια από μέρους του συγκεκριμένου επτελείου σημειώνοντας πως «εάν δεν έχεις δισταγμό να προστατεύσεις τα καλώς νοούμενα του κράτους πώς θα τα υπηρετήσεις την επομένη αφού ο στόχος είναι απλά να καταλάβεις την καρέκλα ανεξάρτητα αν μπορείς να υλοποιήσεις όσα υπόσχεσαι ή και το χειρότερο ανεξάρτητα από τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσεις σε ένα ευαίσθητο τομέα όπως είναι ο τραπεζικός τομέας».

Ανακοίνωση δικηγορικού γραφείου

Μετά τις καταγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωση εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες Λίμιτεδ εκ μέρους του οικονομολόγου Στέλιου Πλατή.
Η ανακοίνωση:
Ο πελάτης μας, γνωστός οικονομολόγος, Στέλιος Πλατής ενημερώθηκε σήμερα για δηλώσεις των Πρόδρομου Προδρόμου και Μιχάλη Σοφοκλέους με τις οποίες αναφέρθηκε ότι απέστειλε επιστολές προς τα ταμεία προνοίας δύο ημικρατικών οργανισμών, καλώντας τους να μετακινήσουν τις καταθέσεις από τον συνεργατισμό προς άλλη τράπεζα. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα τα οποία παρουσιάζουν τον πελάτη μας να έχει ενεργήσει με τον τρόπο αυτό χωρίς όμως να αναφέρονται ονομαστικά σε αυτόν.

Ο πελάτης μας ουδέποτε διετέλεσε σύμβουλος σε ταμείο προνοίας, ούτε και έδωσε παρόμοιες συμβουλές ή απέστειλε επιστολές και ως εκ τούτου οι ως άνω αναφορές και δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Παρόμοιες αναφορές συνιστούν δυσφημιστικά δημοσιεύματα και πλήττουν την επαγγελματική ακεραιότητα του εντολέα μας. Είναι αντίθετο στο νομικό μας πολιτισμό να πλήττεται με αναληθείς δηλώσεις το εγνωσμένο επαγγελματικό ήθος ενός προσώπου.

Αναμένουμε ότι θα υπάρξει άμεση ανάκληση των δυσφημιστικών και αναληθών δηλώσεων και δημοσιευμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε οδηγίες από τον εντολέα μας όπως προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση σε νομικά μέτρα εναντίον όσων διέδωσαν ή διαδίδουν παρόμοιες αναληθείς δηλώσεις.

 

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ  σχολιαζοντας τις  καταγγελίες του κ. Αναστασιάδη για το Συνεργατισμό, είπε ότι « είναι πάρα πολύ σημαντικές και ταυτόχρονα θα έλεγα ότι προκαλούν ένα τεράστιο πρόβλημα για τον ίδιο το Συνεργατισμό αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.»
Ο κ. Αναστασιάδης, πρόσθεσε, έχει την υποχρέωση να τεκμηριώσει αυτές τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί και ταυτόχρονα βέβαια, να μας πει και γιατί έχει καθυστερήσει να προβεί σε αυτές τις καταγγελίες.
Σε ότι αφορά το επιτελείο του κ. Παπαδόπουλου πρέπει να απαντήσει πειστικά σε αυτά για τα οποία κατηγορείται και ιδιαίτερα βέβαια το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Εγώ δεν θα βιαστώ να προκαθορίσω εάν αυτά τα οποία λέγονται είναι αλήθεια ή όχι. Ένα είναι το γεγονός, ότι δυστυχώς, ο Συνεργατισμός είναι προφανές ότι γίνεται μπαλάκι για ακόμη μια φορά στους πολιτικούς σχεδιασμούς κάποιων επιτελείων ενόψει των εκλογών.
Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, είναι καταδικαστέα, είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να αφεθούν να περάσουν έτσι.»