Υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Χρ.Καπηλιώτης και Α. Ευστρατίου

Υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του 2018  υπέβαλαν  σήμερα ο Ανδρέας Ευστρατίου και Χριστάκης Καπηλιώτης.imagew-9.aspx

Απευθυνόμενος στον κόσμο της Κύπρου, τον απανταχού Ελληνισμό αλλά και στους Τουρκοκύπριους, ο Χριστάκης Καπηλιώτης ανέφερε:


“Διακατέχομαι από αισθήματα αγανάκτησης λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας και της στασιμότητας του Κυπριακού εδώ και 44 σχεδόν χρόνια”, ανέφερε και ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά.

 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ευστρατίου  είπε:

«Κατεβαίνω ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές για να αντιπροσωπεύσω τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο.»

Ο κ. Ευστρατίου, ο οποίος προσήλθε στο Συνεδριακό με τροχοκάθισμα, έκανε λόγο για κρίσιμες προεδρικές εκλογές και αναφέρθηκε στη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια, και την αδικία που υπάρχει, προσθέτοντας πως “κατεβαίνω σε αυτές τις εκλογές για να αντιπροσωπεύσω αυτούς τους ανθρώπους  που είναι πάντα στο περιθώριο και όποτε έχει εκλογές λαμβάνονται υπόψη”.imagew-8.aspx

Είπε πως είναι η δέκατη φορά που κατέρχεται ως υποψήφιος, προσθέτοντας πως “θα κατεβαίνω πάντα, όσον αυτή η βασανισμένη καρδιά κτυπά, θα κτυπά παλμούς αγώνος, παλμούς ελευθερίας, παλμούς για τη δικαίωση του νησιού μας”.

Σε δήλωσή του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ευστρατίου είπε πως δεν πρόκειται να υφαρπάσει την ψήφο κανενός με ψεύτικες υποσχέσεις “όπως κάνουν τα κόμματα, οι κομματικοί πολιτικοί μας, που εδώ και αρκετά χρόνια μας κοροϊδεύουν και μας παίρνουν από εκλογές σε εκλογές για τη λύση του Κυπριακού, που εδώ και αρκετά χρόνια μας κοροϊδεύουν οι μεγάλες δυνάμεις”.

Είπε πως θα παλέψει για τους φτωχούς και τους αδικημένους, που μένουν πάντα στο περιθώριο. Πρόσθεσε πως “τα σύνορά μας δεν είναι στο Λήδρα Πάλας, είναι στην Κερύνεια, είναι στην Αμμόχωστο, είναι στην Μόρφου, είναι στην Κωνσταντινούπολη. Θα παλέψω για την ελευθερία του Αποστόλου Ανδρέα, για να φθάσουμε όλοι εκεί και να προσκυνήσουμε ελεύθεροι, γονατιστοί”.

Ανέφερε πως δεν βάζει υποψηφιότητα για την καρέκλα και τα λεφτά, σημειώνοντας πως θα είναι άμισθος Πρόεδρος και θα δουλεύει σκληρά για τη φτωχολογιά. Είπε πως ενώ μαστίζουν τον τόπο μας εδώ και αρκετό καιρό η φτώχεια, η κρίση και το κούρεμα “αυτοί οι κύριοι έκαναν γιγαντοαφίσες για να δειχτούν στον κόσμο, για να τους ψηφίσουν. Όμως έχουν χάσει το παιγνίδι”.

Σημείωσε πως πάνε από χωριό σε χωριό, από επαρχία σε επαρχία και από σπίτι σε σπίτι, από εγκαίνια σε εγκαίνια, στους δρόμους, σε καταστήματα, και “άφησαν τα αριστοκρατικά τους γραφεία,” κατά την έκφρασή του.

“Τους μιναρέδες που ανακαινίζουν τώρα, πότε θα τους ανακαινίσουν κύριοι; To λάβαρο της ντροπής, τη σημαία που με δάκρυα στα μάτια τη βλέπω όταν έρχομαι στη Λευκωσία πότε θα την εγκαινιάσουν κύριοι;”, ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτή η νίκη δεν θα είναι προσωπικά δική του, αλλά νίκη ολόκληρου του κυπριακού λαού.