Mε βολές κατά των ΜΜΕ και ισχυρισμούς για παρανομίες, υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Μηνά


Επικριτικός κατά των ΜΜΕ και διατυπώνοντας ισχυρισμούς για “παρανομίες και χρηματισμό” ψηφοφόρων υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Μηνά, Πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης.imagew-7.aspx

Ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί καλά και προβαίνει σε καθοδηγήσεις προς τους υποψηφίους, όμως υπάρχουν, όπως είπε, σοβαρά θέματα καθώς – όπως υποστήριξε – παραβιάζονται νομοθεσίες και δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος “για να βάλει στοπ σε κάποια άτομα που έχουν ήδη παραβιάσει νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Μίλησε για επιτελεία που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ ως όριο στην προεκλογική εκστρατεία, με τεράστιες διαφημίσεις και κατήγγειλε “χρηματισμό ψηφοφόρων”. Ο κ. Μηνά είπε ότι ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι “όντως είναι εξόφθαλμο ότι έχουν ξεπεράσει το νόμο” και γίνεται αθέμιτος ανταγωνισμός. Ο Μιχάλης Μηνά είπε ακόμα ότι οι νόμοι πρέπει να ελέγχονται και χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι τα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι “είναι υπηρέτες του ψεύδους και της παραπληροφόρησης”, όπως ισχυρίστηκε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα ΜΜΕ δεν παρουσιάζουν τη σωστή εικόνα και ότι ενώ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου δεν έλαβε καμία απάντηση γιατί “έχει βρεγμένη τη φωλιά του”, κατά την έκφρασή του.

Εξέφρασε την ευχή οι εκλογές να διεξαχθούν σε κόσμιο πλαίσιο και μίλησε για “σκληρές εκλογές με ανατροπές”, προσθέτοντας ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις και στο δεύτερο γύρο θα κριθούν οι εκλογές με χίλιες, δύο χιλιάδες ή τρεις χιλιάδες ψήφους.

Ο κόσμος, κατέληξε, θα εκφραστεί στις 28 του Γενάρη.