«Αλλα κόμματα πήραν περισσότερα, και άλλα λιγότερα από το ΣΑΠΑ»

 

Συγκλονιστικές ομολογίες του δημ. συμβούλου του ΑΚΕΛ Γ.Σιαηλή και του δημ. Συμβούλου ΔΗΣΥ Φ. Φαίδωνος  

Πράγματα και θαύματα βγαίνουν στο φως την επόμενη μέρα των συλλήψεων που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στην Πάφο για το τεράστιων διαστάσεων σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου ΣΑΠΑ.apoxpafou_607_373_577_324 Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν σήμερα το πρωί στο Τρίτο οι δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου κ. Γιώργου Σιαηλή, ο οποίος έκανε λόγο για οργανωμένο κύκλωμα που λειτουργούσε με τις ευλογίες κομμάτων       χωρίς να αποκελίσει το δικό του κόμμα.. Είπε χαρακτηριστικά   ότι στην υπόθεση πρέπει να είναι αναμεμειγμένα άτομα από όλα τα κόμματα για να υπογραμμίσει στις δηλώσεις του πως άλλα κόμματα πήραν περισσότερα και άλλα πήραν λιγότερα!

Μιλ΄’ωντας στην ίδια ραδιοφωνικήσυχνότητα ο Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι έχει καθυστερήσει η διερεύνηση της υπόθεσης με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες εκατομμύρια. Είπε επίσης ότι όπως φαίνεται δρούσε κύκλωμα περίπου δέκα ατόμων από πολιτικούς, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμους υπαλλήλους του ΣΑΠΑ. Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλα τα συμβόλαια να εντοπιστούν οι υπερπληρωμές και να επιστραφούν τα χρήματα στο ΣΑΠΑ.Λόγο για γενική κατάπτωση και μεγάλο φαγοπότι στο ΣΑΠΑ έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β. Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ  δήλωσε ότι εδώ και καιρό είχε πληροφορίες από δημότες για σκάνδαλα και μίζες. Από τις πληροφορίες πουέφθαναν στο γραφείο μου είπε φαίνεται ότι πρόκειται για μίζες εκατομμυρίων. Πρόσθεσε όμως ότι δεν κατέχει οποιαδήποτε στοιχεία.

Στο μεταξύ, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται από ψες μετά τις συλλήψεις του Δημάρχου και Προέδρου του ΣΑΠΑ Σάββα Βέργα του Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ κ. Χρήστου Μαλεκκίδη και του πρώην Δημοτικού Συμβούλου του ΔΗΣΥ Γιώργου Μιχαηλίδη. Εκδόθηκε επίσης ένταλμα σύλληψης του ιδιοκτήτη της εταιρείας ENVITEC που διαμένει στο εξωτερικό. Η εταιρεία του είχε αναλάβει στη β φάση του αποχετευτικού την αναβάθμιση της βιολογικής μονάδας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται  και ευρωπαίκό ένταλμα σύλληψης του Χρήστου Δρακόπουλου.Αναφερόμενος στους άλλους τρεις υπόπτους, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι σήμερα θα οδηγηθούν στο Δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους. Τόνισε ότι η Αστυνομία κατέχει γραπτές μαρτυρίες που ενισχύουν τις καταγγελίες για χρηματισμό. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των ερευνών έχουν ανοίξει και προσωπικοί λογαριασμοί των υπόπτων και αναμένετια να ανοίξουν και άλλοι. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες συλλήψεις. Συνεχίζουμε, είπε, και αξιολογούμε το μαρτυρικό 6υλικό και βρικσόμαστε σε συνεχή επαφή με τη νομική υπηρεσία.

Στην Πάφο αναμένετια σήμερα να καταφθάσει κια να έχει συναντήσεις ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος για να επιθεωρήσει την κατάσταση.