Το Π.Γ. του «Εγώ ο πολίτης» θα αποφασίσει ποιόν υποψήφιο θα στηρίξει


Προϊόν απόφασης του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος «Εγώ ο πολίτης» θα είναι η στήριξη κάποιου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Κουντούρης, έπειτα από συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουντούρης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε τη δημιουργία του νέου κόμματος και εξήρε τη διεύρυνση του πολιτικού διαλόγου η οποία επιτυγχάνεται εν μέρει, σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, και μέσω της έναρξης των δραστηριοτήτων του κόμματος «Εγώ ο πολίτης».

Σημείωσε επίσης ότι συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλα τα σημαντικά ζητήματα τα οποία το κόμμα θέτει ως προτεραιότητα. «Ο Πρόεδρος έδειξε αρκετή κατανόηση», είπε, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του «Εγώ ο πολίτης» εξήρε το έργο της Κυβέρνησης σε κάποια θέματα τα οποία ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το κόμμα, και ότι αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρχει ενεργή εμπλοκή του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, ο κ. Κουντούρης είπε ότι το κόμμα δεν θα κατέλθει στις εκλογές με κάποιο δικό του υποψήφιο, σημείωσε, ωστόσο, πως όταν ολοκληρωθούν οι επαφές με όλους τους υποψήφιους οι οποίοι ενδιαφέρονται να συναντηθούν με το κόμμα, το Πολιτικό Γραφείο θα συνεδριάσει και θα καταλήξει στην τελική του απόφαση.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις προτεραιότητες που θέτει το κόμμα, ο κ. Κουντούρης είπε ότι η συζήτηση άρχισε με το Κυπριακό και με το ότι θα πρέπει να προσεγγιστεί και από μια άλλη οπτική γωνιά. «Μεγάλη μας προτεραιότητα είναι η παιδεία και ο πολιτισμός και βεβαίως η διαφθορά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ποιά είναι η θέση του κόμματος στο Κυπριακό ο κ. Κουντούρης είπε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο σεβασμός στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και να συνεχιστεί ο διάλογος με την άλλη πλευρά και τους ξένους που ενδιαφέρονται για το καλό της Κύπρου.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το δούμε από οποιαδήποτε σκοπιά η οποία δύναται να επηρεάσει τη συνταγματικότητα της λύσης. Και επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το δούμε από οποιαδήποτε εθνικιστική οπτική γωνία», είπε.