Στους συνήθεις «ηλίθιους» o λογαριασμός…

 

 

Σαν να μην «κόλλησε» τίποτε πάνω μας.Σαν να μην πέρασε ως

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

οδοστρωτήρας η τρόικα, με τους Ευρωπαίους εταίρους να μετατρέπουν την Κύπρο ως πειραματόζωο και να την τιμωρούν για τις τραπεζικές της «αμαρτίες», καθώς και άλλους λόγους που ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα μας.Ούτε πως είχαμε κούρεμα καταθέσεων «δικαίων» και «αδίκων», με τους εργαζομένους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να πληρώνουν το ακριβότερο τίμημα.Και ακόμα το πληρώνουν.

Μισθοί, συντάξεις,8ωρο , Ταμεία Προνοίας και ωφελήματα για τα οποία στο μακρύ παρελθόν έγιναν αιματηροί αγώνες για να κερδιθούν, μπήκαν στο «Κρεβάτι του Προκρούστη». Δεκάδων χιλιάδων πολιτών ακρωτηριάστηκε μοιραία και τελεσίδικα το βιοτικό τους επίπεδο. Δημιουργήθηκε η τάξη των νεόπτωχων, τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι ουρές των ανέργων, νέα ήθη και «θέσμια» στην αγορά εργασίας με την εθελούσια πλήν όμως εξαναγκαστική αποδοχή να δουλεύεις για να μην πεθάνεις από την πείνα.

Ηχούν ακόμα στα αυτιά εργαζομένων οι κυνικές αναφορές της επικεφαλής σε συγκρότημα ιδιοκτησίας του Κόμματος των εργαζομένων, πως «στο παζάρι βρίσκω όσους θέλω να δουλέψουν με 300 και 400 ευρώ.Και όχι να πληρώνω μισθούς στο τριπλάσιο…»(!!!)

Η διαγραφή και η υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων για τα οποία κατηγορούν άλλους εφαρμόζονται αδίστακτα από τους ίδιους χωρίς να έχουν την παραμικρή ευαισθησία για τις παράπλευρες απώλειες των πράξεων τους.

Τώρα βγαίνουν στο σεριάνι του προεκλογικού και διαλαλούν πως θα φέρουν πίσω ότι πήραν και ότι διέγραψαν.Θα δώσουν και άλλα και άλλα.Αλλά δεν λέει κανένας τους που θα βρουν τόσα εκατομμύρια και σε ποιούς «ηλίθιους» θα φορτώσουν το βεβαρυμένο λογαριασμό.

Ολα τα εκτρωματικά μνημονιακά νομοσχέδια, τα οποία ψήφιζαν οι βουλευτες όλων των κομμάτων και οι υποψήφιοι ή οι υποστηρίζοντες τους ξεχάστηκαν.Τζάμπα μάγκες λειτουργούν με ξένα κόλλυβα χωρίς κόστος και συνέπειες. Ανοίγουν το στόμα τους και αραδιάζουν τόσες υποσχέσεις που όποιος γνωρίζει απλή αριθμητική και συνειδητοποιεί το κατα κεφαλήν χρέος προς τους ξένους δανειστές και τα ελλείμματα ξέρει πως τίποτε δεν θα εφαρμοστεί.Θλιβερές μαριονέττες σε ένα θέατρο σκιών με τον λαό να είναι ο καρπαζοεισπράκτορας. Ο παντοτε πεναλέος Κραγκιόζης που θέλει να τρώει τις καρπαζές από τους «βεζύρηδες» .

Και οι τροϊκανοί μας παρακολουθούν από τον εξώστη τους και χασκογελούν.Σαν να μας λένε ο Ντάιζελμπλουμ και η παρέα του : «τελειώστε εσείς το θέατρο του καραγκιόζη και μετά θα σας φέρουμε και το λογαριασμό».Ηδη ο απερχόμενος πρόεδρος Γερούν προειδοποιει τους διαδόχους του να μην εφησυχαστούν και να σφίξουν και άλλο τα λουριά στους βαριά δανειζόμενους.

Ο μαζικός μαζοχισμός

«Η οικονομία πατά σε στερεο έδαφος» ντελαλίζει ο απερχόμενος Πρόεδρος και βαρούν παλαμάκια οι επιτελείς του, οι οποίοι έχουν εκτοξεύσει το υποσχολόγιο των «θα, θα» στα ύψη. Και είναι πλέον φανερό πως ότι έπραξαν το 2013 θα επαναληφθεί ως φάρσα πλέον με όλα τα τραγικά της επακόλουθα, αν οι πολίτες ξεχάσουν.Αν δεν ανακαλέσουν στις μνήμες τους εκείνο το ταλαιπωρημένο σλόγκαν πως «η κρίση θέλει ηγέτη» και το οποίο διακορεύτηκε βίαια μόλις ο ηγέτης πάτησε το πόδι του στο Γιούρογκρουπ και φοβήθηκε το «πιστόλι» πριν ακόμα βγει από το θηκάρι.

Αίφνης θυμήθηκαν τις γυναίκες πως αδικούνται και είναι θύματα εκμετάλλευσης, σεξουαλικής κακοποίησης και μπλα, μπλα, μπλα.Μόνο σε κάθε προεκλογική τις μνημονεύουν και τις καλοκρατούν καθότι αποτελούν το 53% και κάτι, του εκλογικού σώματος.Υστερα ποιός τις είδε ποιός τις ρώτησε. Θυμήθηκαν και τους κατόχους περιουσιών στα κατεχόμενα και εφευρίσκουν κονδύλια για να τους αποζημειώσουν.Μόνο που με τα ίδια κονδύλια τσουβάλισαν και άλλες υποσχέσεις για παροχές και έχασαν το λογαριασμό. Ενδεικτικό της τσαπατσουλιάς και της αναλγησίας τους.

Φτάνει να ξαναβγούν στην εξουσία και θα μας δείξουν τι είδους παροχές, φόρους ή άλλες επιβαρύνσεις θα επιβάλουν.Θα μας «κανονίσουν» κανονικότατα.

Θέλουν το λαό να τους πιστεύει, να μην ερευνά και να μην θυμάται.Να μην θυμάται αυτούς που συναγελάζονταν με τους «τραπεζίτες», με τους μακρυχέρηδες «Αγενόπουλους» και το κακό συναπάντημα.Τις μίζες και το «εμπόρευμα» της διαπλοκής,της αρπακτής και του αθέμιτου πλουτισμού, που ο Θεός οίδε σε ποιούς φορολογικούς παραδείσους «αναπαύονται».

Ακοστολόγιστες οι δεσμεύσεις τους.Ανέξοδες οι υποσχέσεις τους, φτάνει να βρεθούν οι συνήθεις «ηλίθιοι» που θα τις πιστέψουν.Που θα οδηγηθούν ξανά ως ερίφια επί σφαγής για να πληρώσουν και το λογαρισμό.Ηδη η «κακή τράπεζα» ετοιμάζει και ακονίζει τα σύνεργα της.

Λαός με αξιοπρέπεια δεν δικαιούται να ξεχνά. Δεν δικαιούται να έχει κενά μνήμης. Αν του απόμειναν ελάχιστα ψήγματα αυτοσεβασμού δεν είναι νοητό να αποδεχθεί τον παραλογισμό, τον μαζικό μαζωχισμό και τον ψυχολογικό εξαναγκασμό.Οταν ήδη πέρασε μια φορά από το κρεβάτι του Προκρούστη, να θέλει να περπατήσει ξανά το ίδιο μονοπάτι.Θα υποστεί τα ίδια και χειρότερα.

Μια φορά στα πέντε χρόνια έχει το δικαίωμα ο λαός να κρίνει, να τιμωρήσει και να επιβραβεύσει.

Αυτο το δικαίωμα ας το χρησιμοποιήσει προς όφελος του συνόλου και όχι ο καθένας για τον εαυτό του και το συμφέρον του. Για τους φτωχους τους νεόπτωχους τους, τους χαμηλοσυνταξιούχους,τους δυστυχισμένους που επαιτούν μια σταλιά θεραπεία από τα εξαρθρωμένα και ημιδιαλυμένα κρατικά νοσηλευτήρια.Για τους ξενιτεμένους που πήραν των οματιών τους και έρριξαν προς τα κάτω -προ τέρψιν των κυβερνώντων – τα ποσοστά της ανεργίας.

Να μην πιστέψει εκείνους που τον θυματοποίησαν και μια και δύο φορές.Θα το επαναλάβουν με την ίδια ευκολία.Λαός που πιστεύει και πλανάται στο ψέμα είναι έρμαιο της τύχης του .Ας μην μέμφεται αργότερα αυτούς που με δόλο, ψεύτικα λόγια θολώνουν τα νερα για να αλιεύσουν την ψήφο του.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ στις 3 Δεκεμβρίου )