Γ.Λιλλήκας για Κυπριακό:Παραπλανητική η αντιπαράθεση για ΔΔΟ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γώργος Λιλλήκας σε δηλώσεις του σήμερα με αφορμή της αντιπράθεση  γι τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας χαρκτηρίζει  άγονη και παραπλανητική τη συζήτηση  μεταξύ των υποστηρικτών της ΔΔΟ και της ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο.Ανέφερε συγκεκριμένα: imagew-5.aspx
«Είναι άγονη και αντιπαραγωγική γιατί και οι δύο αυτές θέσεις διατηρούν το Κυπριακό σε μια βάση , η οποία με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί σε μίαν άδικη λύση, σε ένα μη φυσιολογικό κράτος , σε ένα κράτος που να βρίσκεται υπό συνεχή παραλυσία και το οποίο θα εδράζεται στον ακρωτηριασμό των ανθρωπίνων και των δημοκρατικών ελευθεριών.
Αυτοί που υποστηρίζουν την ΔΔΟ άνευ όρων πρέπει να παραδεχτούν ότι τα τελευταία 43 χρόνια αυτή η πολιτική δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης, τα έδωσαν όλα στις συνομιλίες στο Κρανς Μοντάνα, χωρίς να πάρουν τίποτα.
Συνέχιση αυτής της πολιτικής από εκεί που διακόπηκαν οι συνομιλίες θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων και στα ζητήματα των εγγυήσεων και στα ζητήματα των τουρκικών στρατευμάτων.
Αυτοί που υποστηρίζουν την ΔΔΟ με σωστό περιεχόμενο, θα πρέπει να απαντήσουν στον Κυπριακό λαό , πώς μπορεί να υπάρξει μια λύση ΔΔΟ εάν γίνουν σεβαστά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες;
Με πιο τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί ότι μια μειοψηφία του 18% θα μπορεί εσαεί να  κυβερνά ένα άλλο κράτος στην χώρα μας.
Ο μόνος τρόπος που μπορεί να εξασφαλιστεί αυτό είναι με ακρωτηριασμό του ανθρώπινου δικαιώματος περί ελεύθερης εγκατάστασης ή των δημοκρατικών ελευθεριών του εκλέγειν και εκλέγεσθε.
Είναι για αυτό που επιβάλλεται για να βγει το Κυπριακό σήμερα από τα αυτά τραγικά αδιέξοδα και να μπει η εθνική μας υπόθεση σε μια νέα πορεία που να μας οδηγήσει σε μια δίκαιη λύση που να ανατρέπει τα δεδομένα της εισβολής και κατοχής, να γίνει άμεσα δημοψήφισμα, για να αποφασίσει ο Κυπριακός Ελληνισμός την μορφή λύσης που θέλει.
Ούτως ή άλλως εάν υπάρξει λύση ο Κυπριακός Ελληνισμός θα κληθεί με δημοψήφισμα να την επικυρώσει ή απορρίψει όπως έγινε το 2004.
Προτιμότερο είναι να εκφράσει από τώρα την βούληση του και όχι να συνεχίσουν διαπραγματεύσεις σε ένα μοντέλο που δεν έχει επικυρωθεί όπως πρέπει να γίνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία, από τον ίδιο το λαό.»