Λιλλήκας: Από τώρα να αποφασίσει ο λαός αν αποδέχεται τη λύση που διαπραγματεύτηκε ο ΠτΔ

 

Να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει, μέσα από δημοψήφισμα, αν αποδέχεται τη λύση που διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε την Τετάρτη ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, επικρίνοντας τον ΠτΔ για υποχωρητικότητα και λάθη πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Κρανς Μοντάνα, τα οποία, είπε, δημιούργησαν νέα κεκτημένα για την τουρκική πλευρά τα  οποία ο κ. Ακιντζί επιχειρεί να αξιοποιήσει.imagew.aspx

“Αυτό το οποίο ζητά ο κ.Ακιντζί δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που ο κ. Αναστασιάδης ήδη αποδέχθηκε. Όπως ο κ. Αναστασιάδης ομολογεί κατά τη συνάντησή του με τον κ. Άιντα τον περασμένο Ιούλιο, πήγε στο Κρανς Μοντάνα για να διαπραγματευτεί μια ενδιάμεση λύση της οποίας τις λεπτομέρειες θα συζητούσαν αργότερα”, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος, παραπέμποντας στις σελίδες 13,14 και 17 των πρακτικών της συνάντησης Αναστασιάδη – Άιντα τον περασμένο Ιούλιο. “Αυτό το τραγικό λάθος του κ. Αναστασιάδη, πρέπει να διορθωθεί με την απόσυρση όλων των υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Πρόεδρο, το ψευδοκράτος είναι αποσχιστική οντότητα που δημιούργησε η Τουρκία με στόχο την  κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς η ελληνοκυπριακή πλευρά το αποδέχθηκε ως το ένα συνιστών κράτος, το οποίο μάλιστα μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, ως το άλλο συνιστών κράτος, θα δημιουργήσουν το νέο συνεταιριστικό κράτος, ανέφερε.

Ο κ. Λιλλήκας συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για νομιμοποίηση δεδομένων που δημιούργησε η τουρκική εισβολή και ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει αν αποδέχεται αυτή τη λύση μέσα από δημοψήφισμα, προσθέτοντας ότι ούτως ή άλλως ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει με δημοψήφισμα αν οι συνομιλίες καταλήξουν σε συμφωνία λύσης και άρα είναι καλύτερα να αποφασίσει τώρα παρά να την απορρίψει αργότερα απενοχοποιώντας την Τουρκία. “Αυτά που βιώσαμε το 2004 δεν θα πρέπει να επαναληφθούν”, κατέληξε.