Παράνομες πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τη Λευκωσία

Αναστάτωση προκλήθηκε σε περιοχές της Λευκωσίας που γειτνιάζουν με την πράσινη γραμμή (Αγιος Παύλος, Παλλουριώτισσα και Καιμακλί), την Τρίτη, από τον εκκωφαντικό θόρυβο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.Unknown-5

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη,πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις, στα όρια των ελεύθερων περιοχών της ΛευκωσίαςΟι νέες παραβιάσεις συνδέονται με τους εορτασμούς που πραγματοποιούνται την Τετάρτη (14/11/2017) στα Κατεχόμενα, με φόντο τη μαύρη επέτειο από τη δημιουργία του ψευδοκράτους.

Η Τουρκία  δεν έχει εκδώσει σχετική NOTAM για τις «ασκήσεις». Τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου,και αναμένεται αύριο να επαναλάβουν τις πτήσεις  τους πάνω από τη Λευκωσία.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Το Κίνημα Οικολόγων με ανακοίνωση του ζήτησε να  καταγγελθούν άμεσα οι παράνομες πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από την Κύπρο.Στην νακοίνωση του αναφέρει:

«Οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται απρόσκοπτα, αυτή τη φορά με πτήσεις μαχητικών πάνω από περιοχές της Λευκωσίας. Το θράσος της κατοχικής Τουρκίας προφανώς δεν περιστέλλεται, ιδίως δε ενόψει της μαύρης επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να καταγγείλει άμεσα τις παράνομες αυτές πτήσεις, για τις οποίες η Τουρκία δεν έκανε το κόπο καν να εκδώσει παράνομη ΝΟΤΑΜ. Η επιλογή της όξυνσης που οι Τούρκοι ακολουθούν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.»

Το ΕΛΑΜ

Το ΕΛΑΜ  στη δική του ανακοίνωση αναφερει:

«Οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι περιβόητες συμφωνίες της Κυβέρνησης με διάφορες χώρες, αλλά και η πρόσφατη πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία με την PESCO είναι κενές περιεχομένου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει την προκλητική παρουσία των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, που υπενθυμίζει σε όλους ότι η πολιτική εξευμενισμού της Τουρκίας απέτυχε παταγωδώς και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό δρόμο, που να θωρακίζει πραγματικά την Κυπριακή Δημοκρατία.»