Το ΔΗΚΟ για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του απ’ αφρμή την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους αναφερει:

«Καταδικάζουμε έντονα την παράνομη αποσχιστική ενέργεια των τουρκοκυπρίων της 15ης Νοεμβρίου 1983 και διακηρύσσουμε ότι η εδώ και σαράντα τρία χρόνια κατεχόμενη από την Τουρκία, περιοχή της Κύπρου, είναι εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει καμία αποσχιστική πράξη, καμία ανακήρυξη ψευδοκράτους, καμιά απόφαση δήθεν προσάρτησης.images-1

Από την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, οφείλουμε να επιβεβαιώνουμε το εξής:

Πρέπει να αποτελεί απαρέγκλιτο στόχο της πολιτικής μας, η διατήρηση και η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ύπαρξη της οποίας αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδιασμών της Τουρκίας, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό αποδεικνύεται από τη λυσσαλέα επιδίωξη της Τουρκίας να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Γι’ αυτό και βασική αρχή της Νέας Στρατηγικής του Νικόλα Παπαδόπουλου για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, είναι η ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ξεκάθαρη διασφάλιση της συνέχειας της, στο πλαίσιο συμφωνίας για το κυπριακό.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και όλων των νομίμων πολιτών της και η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει συνεχίσει να υπάρχει.»